Afbeelding
Foto: Studieclub Boskoop

Studieclub Regio Boskoop officieel overgedragen

Algemeen

Met het zetten van de handtekeningen door het bestuur bestaande uit Jan Venema, Jaap Wezelenburg en Milan Korver is de Studieclub Regio Boskoop officieel overgedragen aan de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop(SBGB).

Het bestuur vormde na de samenvoeging van de diverse organisaties sinds 2014 een "slapend bestuur" dat alleen nog de financiële zaken van de studieclub op orde hield. De activiteiten van de studieclub waren vanaf die tijd al ondergebracht bij de SBGB. Met de overdracht is een mooie efficiëntie slag gemaakt binnen de boomkwekerijsector regio Boskoop.
Het gereserveerde kapitaal vanuit de studieclub is hiermee ook overgegaan naar de SBGB, maar wel uitdrukkelijk gelabeld aan twee sectorale doelen; Open Kwekerijdag Greenport Boskoop en educatie en onderwijs voor jongeren binnen de regio Boskoop.

Studieclub Regio Boskoop
IN 1979 is de Studieclub Regio Boskoop ontstaan door de samenvoeging van diverse brancheorganisaties uit die tijd. Met activiteiten als winteravonden, zomertuinavonden en diverse excursies over de hele wereld heeft de studieclub met voorzitters als Theo Stolwijk, Jos van lint en Helma van der Louw een steentje bijgedragen aan de ontwikkelingen binnen de boomkwekerijsector. Zij hebben op geheel vrijwillige basis en met veel vrijwilligers om hen heen, gezorgd voor een stevige basis van de studieclub.
Met het Kwekerscafé, de winterthema avonden en de Studieclub Innovatieprijs (Stip) staat de Studieclub Greenport Boskoop stevig in de steigers en vult het nog steeds een belangrijke plek in binnen de sector. Deze activiteiten zullen ook in de toekomst worden voortgezet.

Foto onderschrift: Ondertekening van de overdrachtsakte
-staand van links naar rechts: Jaap Wezelenburg, Jan Venema, Kees Vermeulen en Henk van der Smit
-zittend van links naar rechts: Milan Korver en Michiel Gerritsen 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant