Afbeelding
Foto: Dumen Orange

Dümmen Orange snijchrysant 50 jaar

Algemeen

In het jaar 1967 werd Fides, tegenwoordig Dümmen Orange®, opgericht door de heren Flikweert, Van Dijk en Van Steekelenburg.

In vijftig jaar tijd is de organisatie uitgegroeid tot een grote speler op de chrysantenmarkt. Vrijdag 6 oktober heeft Dümmen Orange deze mijlpaal samen met klanten en relaties gevierd. Tijdens het evenement stonden thema's als historie, internationale focus en passie voor het vak centraal. 

Gasten zijn deze dag meegenomen op een reis door de tijd van 50 jaar snijchrysant. In deze periode heeft Dümmen Orange vele mooie mijlpalen mogen vieren. Van succesvolle Chrysant introducties in het vroege verleden als Martine Bijl, Cassa en Westland naar ludieke marketingacties rondom de rassen Arctic Queen, Merlot en Bacardi. Veredeling en verbetering van rassen staat hoog in het vaandel. Als grondlegger van santini is Dümmen Orange nog altijd marktleider met de heldergroene Country en ook in het roze enkel segment voert Grand Pink nog altijd de top 1 positie.

De focus op de toekomst was tevens een belangrijke pijler op het evenement. Dümmen Orange heeft – naast traditionele veredeling – een sterke focus op investeren in nieuwe technieken en methoden voor de toekomst. Zo is de organisatie volop bezig met voorbereidingen voor de nieuwbouw van een hoogwaardig lab aan de Oudecampsweg in De Lier. Research disciplines werkende aan de verdere verbetering van rassen worden hier in de toekomst gehuisvest. 
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant