Afbeelding
Foto: RFH

Tijd tikt voor voorstanders fysieke klok

Algemeen

Op de extra algemene ledenvergadering van donderdag aanstaande wordt er niet gestemd.

Het besluit om de fysieke klok te beëindigen is al gevallen, zei Vos eerder. Maar wat valt er dan nog voor winst te behalen voor hen die voor het behoud van de fysieke klok zijn? Ten eerste uitstel. Tijd voor coöperatie en kwekers om zaken op orde te stellen als het gaat om juiste productinformatie in woord en beeld en de mogelijkheid van schouw.

Ten tweede krijgen de kleinere kwekers hun laatste kans om nog eens duidelijk te maken welke essentiële rol zij spelen in de keten. Differentiatie, een breed assortiment en een coöperatief draagvlak voor kosten zijn immers voorwaarden voor een gezonde en leidende sector. Waarbij een systeem van objectieve prijsvorming hoort. En dat laatste wordt volgens velen door de fysieke klok wel en door de digitale klok niet geboden.

Reden genoeg om de vergaderzaal donderdag aanstaande tot de nok toe te vullen.

Jarenlang, zo klinkt het, hebben leden lijdzaam toegekeken. Is het donderdag anders of over en uit?

Parallel aan de ontwikkelingen bij Royal FloraHolland benadrukken Plantion en veiling Rhein en Maas juist het belang van de fysieke klok. Interessant dat bedrijven met een vergelijkbare functie hun strategie zo uiteenlopend uitstippelen. In zijn commentaar op een column van Johan Th. Bos in de Bloemenkrant geeft Marc Debuysere hiervoor een plausibele verklaring.

Donderdagavond 21 september, op de extra algemene ledenvergadering van Royal FloraHolland, zal blijken hoe groot de eensgezindheid onder de leden van de coöperatie nog is.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant