Afbeelding
Foto: Alpha Communications

Jubileumactie GroenRijk: tegel eruit, bloembol erin

Algemeen

Met de actie 'Tegel eruit, bloembol erin' willen de GroenRijk tuincentra, die dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren, een bijdrage leveren aan een bloeiende leefomgeving en de biodiversiteit in Nederland verbeteren met speciale aandacht voor bijen.

Samen met bloembollenbedrijf JUB Holland, winnaar van de Nationale Tuinbouwondernemersprijs 2017, organiseert GroenRijk een landelijke inwisselactie: wie op zaterdag 23 september één tegel* uit eigen tuin inlevert ontvangt gratis een mix van 40 verschillende bloembollen voor vrolijke voorjaarsbloei en blije bijen. De bloembollenmix bevat de soorten krokus, blauw druifje, botanische tulp (Tulipa linifolia), Anemone blanda, sneeuwroem (Chionodoxa) en Bulgaarse ui (Nectaroscordum).

Biodiversiteit
De bloembollen voor blije bijen zijn op advies van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging geselecteerd omdat ze relatief veel nectar en stuifmeel produceren. Die zijn beide van vitaal belang voor het welzijn van bijen. De bollen verwilderen en komen elk voorjaar (vanaf februari) automatisch weer tot bloei. Zo wordt met de bollenmix een blijvende bijdrage gegeven aan een gezonde bijenpopulatie. Ook de variatie in bloemen (biodiversiteit) en de gespreide bloeiperiode van bijna vijf maanden wordt door bijen zeer op prijs gesteld. Bij een buitentemperatuur van ongeveer 9 graden Celsius worden bijen, na een winter in rust te zijn geweest, weer actief en gaan op zoek naar nectar en stuifmeel.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant