Afbeelding
Foto: ROOOZ

ROOOZ straalt op Flower Festival

Algemeen

Een uniek evenement en fleurig onderdeel van het Aalsmeer Flower Festival is ROOOZ , een presentatie van groot- en middelgrootbloemige rozen in de Historische Tuin.

Door Leni Paul

Vijf jaar geleden nam Bert Middelkoop tijdens een huisshow bij zijn werkgever Zuurbier Roses hiertoe het initiatief en inmiddels runt hij met collega/rozenkwekers VP Group en Rosa Plaza/aq Roses dit fleurig onderdeel van het Festival.
Al op het pad naar Museum en Historische Tuin kreeg de verslaggeefster van AalsmeerVandaag een "hebberig "gevoel. Het zou moeilijk zijn geweest te moeten kiezen uit bijvoorbeeld de gele Solerio, de felrode Mandy of de Shiarag met de gekartelde randjes om van de topkwaliteit rozen binnen nog maar te zwijgen.  
Voorafgaand aan de open dagen voor particulieren was er door de organisatie voor een afwisselend en interessant programma voor de vakmensen gezorgd. Zo sprak Gerhard van der Bijl, Chief Digital Officer, sinds oktober 2016 in dienst bij FloraHolland over de digitalisering in onder meer de florale wereld.
Arjan Levahrt, de wereldspeler op het gebied van productie, verpakking en distributie van meer dan 60 soorten groenten en fruit, vertelde over de werkwijze bij dit internationale Aalsmeerse bedrijf.
Zowel het vakpubliek als de consument kreeg ook dit keer weer de kans de in hun ogen allerbeste en fraaiste roos te kiezen.
Het tropische weer zorgde er helaas dit jaar wel voor dat enkele rozen voortijdig het fraaie kopje lieten hangen. Maar aan het doel en de opzet: de roos, koningin van de bloemen, onder de aandacht te brengen, was ruimschoots voldaan.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant