Afbeelding
Foto: sense marketing

Marktbezoek Warschau en Lódz

Algemeen

Tijdens de beurs Flower Expo Poland organiseert marketingbureau Sense marketing & more van donderdag 31 augustus tot en met zaterdag 2 september een marktverkenning naar Polen.

Ditmaal niet alleen naar de hoofdstad Warschau, maar ook naar de kleine provinciestad Lódz. 
Tijdens deze reis doen ondernemers kennis en inspiratie op voor het genereren van new business. Bedrijven kunnen zich nog tot en met 1 juni a.s. aanmelden voor de reis of een aantrekkelijke package-deal in combinatie met beursdeelname op de 'Flower Expo Poland' die tegelijkertijd plaats vindt met de grote groenbeurs 'Green is Life'.

Waarom Polen?
Polen heeft 40 miljoen inwoners, is nog altijd een groeiende economie en het inkomen per hoofd van de bevolking blijft naar verwachting stijgen. De Polen hebben meer geld te besteden aan interieurdecoratie en steeds meer behoefte aan jaarrond groen en kleur in huis. De omslag naar meer aandacht voor het interieur in combinatie met groen heeft in ontwikkelde landen plaatsgevonden rond het inkomensniveau waarop de Polen zich nu begeven.

Positieve exportcijfers
De Nederlandse bloemen- en plantenexport is in 2015 en 2016 gegroeid met meer dan 23% tot een waarde van circa 180 miljoen euro. De exportwaarde van potplanten steeg naar 67 miljoen in 2015. De Nederlandse export van planten naar Polen is nu bijna tweemaal zo hoog als van die op Rusland. Een groei die naar verwachting de komende jaren door zal zetten. 

Op het programma staat een bezoek aan de groothandelsmarkt Bronisze, de importerende groothandel, tuincentra, supermarkten, bouwmarkten, bloemisten en straatverkopers. Vertegenwoordigers van verschillende bedrijven zullen toelichting geven op hun bedrijf, inkoop en afzet. De gehele reis wordt mede begeleid door een Poolse partner.

Tijdens de reis wordt ook de 2e editie van de sierteeltvakbeurs Flower Expo Poland bezocht, waar dagelijks ook een bloemistendemonstratie en diverse seminars worden gehouden. Nadere informatie over de thema's van de seminars zijn te volgen op de website www.flowerexpo.pl.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant