Afbeelding
Foto: chrysal

Chrysal helpt bijen

Algemeen

Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de natuur. Dankzij bijen kunnen we genieten van prachtige bloemen en planten in de natuur en bij ons thuis.

Helaas dreigt er steeds vaker een tekort aan bijen en op een aantal plekken in de wereld zijn de bijen al helemaal verdwenen. Met verschillende projecten zet Chrysal zich in voor het behoudt van bijen. Onder andere door het Women's Honey Hub in Afrika te steunen. Afrika is een belangrijke regio waar veel bloemen vandaan komen. Maar ook dichterbij huis door het plaatsen van een bijenkast achter het internationale hoofdkantoor van Chrysal.   
 
Bees for development 
Chrysal steunt de Mount Elgon Women's Honey Hub in Afrika. Samen met de organisatie Bees for Development helpt Chrysal arme families met het opstarten van een bijenkast. Dit zorgt voor het broodnodige inkomen voor schoolgeld, medicatie en voeding maar ook voor het verbeteren van het milieu. Daarnaast geeft het Women's Honey Hub vrouwen een veilige plek om hun honing te verkopen. Met de Women's Honey Hub zorgen Chrysal en Bees for Development dat vrouwen hun eigen onderneming, de bijenkast, kunnen starten en hierdoor uit de armoede kunnen komen. Tevens speelt dit project een grote rol bij het verbeteren van het milieu in Afrika.  
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant