Afbeelding
Foto: BK

WaterQ DEFENDER op BZG-lijst

Algemeen

De BZG-lijst met zuiveringsinstallaties is uitgebreid met de WaterQ DEFENDER.

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft op basis van het in opdracht van WaterQ (uit Nijmegen) uitgevoerde onderzoek, geoordeeld dat met de DEFENDER (0.75, 1.5, 2.25, 3.0, 3.75, 4.5 m3/uur en verdere uitbreiding van de capaciteit door parallel toevoegen van 1 UV reactorkamer per 0.75 m3/uur extra capaciteit), indien deze wordt toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ten minste 95% zuiveringsrendement wordt behaald.  
Daarnaast heeft de BZG geoordeeld dat met de WaterQ DEFENDER, indien deze wordt toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ook kan worden voldaan aan het tenminste 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid. 
 
De zuiveringsinstallatie WaterQ DEFENDER wordt daarom op de BZG-lijst met goedgekeurde zuiveringsinstallaties geplaatst, voor zowel het 95% zuiveringsrendement als voor het 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.  

De BZG-lijst is te vinden op: http://www.helpdeskwater.nl
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de BZG mevr. C.A.M. Baltus van RWS Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL), e-mail: corine.baltus@rws.nl.  
 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant