Afbeelding
Foto: Keukenhof

Keukenhof officieel geopend

Algemeen

Met een druk op een grote rode knop werd Keukenhof gistermiddag geopend.

Toepasselijker kon het startschot van de lente niet zijn. 21 maart, schijnende zon, aangename temperatuur en veel kleur in het park.
Op weg naar Keukenhof bloeien al velden met blauwe en paarse hyacinten en ook in Keukenhof is de natuur 2 weken vooruit.
Keukenhof gaat het 68-ste seizoen in. Mooier en groter dan ooit. Dynamischer en eigentijdser, sprak directeur Bart Siemerink tegen de massaal aanwezige genodigden.
Na maanden van voorbereiding en hard werken is het nu 8 weken lang genieten van het mooiste wat de bollen- en bloemensector te bieden heeft.

Veranderingen
Park Keukenhof is 3 hectare bos groter geworden, met daarin een kunstwerk wat in bruikleen is gegeven door het Kröller-Müller museum. Meest opvallende verandering is de nieuwe entree van het park.
Verantwoordelijk hiervoor is het Delftse bureau Mecanoo. Founding partner Francine Houben vertelde dat het entreegebouw als overgangszone fungeert tussen weidse bollenvelden en de intieme tuin. Hoewel de entree berekend is op een grote bezoekersstroom is het gebouw luchtig gehouden. Door de 'open'dak constructie zijn de Hollandse luchten te zien en zorgen de driehoekige vensters voor artistieke schaduwen op het welkomstplein.
Behalve nieuwe kantoren zijn er extra winkels, kassa's, restaurants en vooral toiletgroepen.

Thema
Het Keukenhof thema is Dutch Design. Een eerbetoon aan de kunstbeweging De Stijl die dit jaar 100 jaar geleden in Leiden werd opgericht en waarvan Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld de beroemdste vertegenwoordigers zijn geworden.
De Stijl-kunstenaars streefden naar een radicale hervorming van de kunst. Kenmerkend is het gebruik van primaire kleuren en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving.
Wie Keukenhof bezoekt komt al vlak na de binnenkomst oog in oog te staan met een bollenmozaïek inclusief Rietveld-stoel.

Bloei van eerste tot laatste dag
Wereldwijd staat Keukenhof in de top 5 van de Must See attracties. Op sierteelt gebied het meest beroemde visitekaartje van Holland met de tulp als icoon. Volgens Siemerink is het 8 weken lang het mooiste plekje van de wereld: met bloei van de eerste tot de laatste dag. Vanaf 23 maart is Keukenhof geopend voor het grote publiek. Ruim 1.100 medewerkers zullen zich met hart en ziel in zetten om de ruim 1 miljoen bezoekers een onvergetelijke herinnering te bezorgen.

Keukenhof, besloot directeur Bart Siemerink, is van ons allemaal.

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant