Afbeelding
Foto: Lemnis oreon

Strategische samenwerking voor Lemnis Oreon

Algemeen

Lemnis Oreon en het Noord-Amerikaanse EnviroTech Cultivation Solutions gaan een strategische samenwerking aan.

EnviroTech is een gerenommeerde installateur uit het Californische Richmond met een brede achtergrond in de horticulture branche. De elektro- en water-technische expertise van EnviroTech sluit perfect aan bij de waterkoeling oplossing van de Oreon Grow Lights. 
 
Efficiënte lichttechnologie
De expertise van EnviroTech ligt in het verlengde van de ambities van Lemnis Oreon. De toenemende vraag op de markt naar efficiënte lichttechnologieën heeft EnviroTech de vele voordelen van de watergekoelde Oreon Grow Lights doen inzien. Daarnaast zijn de LED-armaturen van compact formaat. Door het compacte formaat ontstaat er weinig schaduw in de kas zodat de teler optimaal gebruik kan maken van daglicht. De waterkoeling maakt mogelijk dat het armatuur veel efficiënt licht kan produceren zonder opwarming van de kas. De opbrengsten zijn hierdoor kwalitatief hoogwaardiger, tegen lagere lopende kosten. Telers hebben volledige controle hebben over het klimaat in de kas en kunnen hierdoor jaarrond produceren. 
 
"Energiekosten worden een steeds belangrijkere uitdaging voor telers. Het behalen van de hoogste efficiëntie en tegelijkertijd het vermijden van de noodzaak om de warmte, afkomstig van de lamp, met lucht te koelen (als gevolg van de actieve waterkoeling) is een zeer aantrekkelijk voordeel. We zijn enorm enthousiast om dit LED-armatuur aan te gaan bieden op de markt", aldus Kurt Parbst (Director of Business Development) van EnviroTech.
 
"Met EnviroTech als nieuwe distributeur ontstaat er een betere aansluiting op de Noord-Amerikaanse markt. Hierdoor kunnen we sneller inspelen op ontwikkelingen bij onze klanten. Met de expertise van EnviroTech in commerciële glastuinbouw projecten zien we een veelbelovende toekomst tegemoet in deze sterk groeiende markt," aldus Michiel de Jong (Sales Manager) van Lemnis Oreon.

Lemnis Oreon is lid van de Club van 100 van de WUR.

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant