Afbeelding
Foto: Kom in de Kas

Leerlingen krijgen primeur Kom in de Kas

Algemeen

Leerlingen van groep 8 van Basisschool De Regenboog uit Naaldwijk krijgen woensdag 29 maart de primeur van de KomInDeKas app tijdens hun bezoek aan de paprikakas van de firma A.A.M. van der Voort en Zn. in Honselersdijk.

Zij bezoeken dit bedrijf in het kader van de Dag van de Westlandse Tuinbouw en mogen als allereerste op zoek gaan naar de helden van de kas en deze via de app tot leven brengen. Als introductie op de speurtocht wordt de eerste held door alle kinderen tegelijkertijd tot leven gebracht.  
 
Kom in de Kas bestaat dit jaar 40 jaar. Dit jubileum wordt aangegrepen om de sector op een virtuele, interactieve en innovatieve manier onder de aandacht te brengen van het publiek. Naast een 360 graden "teaser" video en een 360 graden experience is er de KomInDeKas app waarmee de bezoekers, tijdens Kom in de Kas, kunnen meedoen aan de interactieve speurtocht.
De app wordt geactiveerd doormiddel van 7 Helden in de kas (markers). Deze helden zijn verstopt in de kas en vormen een belangrijk bestanddeel van speurtocht. Wanneer er een held gevonden is, scant men de marker met de smartphone en verschijnt er een 3D-animatie op het scherm met een educatieve tekst over de betreffende held. Elke held staat voor een thema waarover informatie wordt gegeven. 

In het weekend van 1 en 2 april openen zo'n 200 bedrijven in heel Nederland de kasdeuren voor het grote publiek en kan de speurtocht worden gedaan.
 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant