Afbeelding
Foto: Go Cafe

Go Café: duurzaamheid in de praktijk

Algemeen

Voor veel mensen is duurzaamheid een vaag begrip: duurzaam ondernemen kost toch alleen maar geld?

Hoe kun je in de sierteelt duurzaam ondernemen en er geld mee verdienen? In het Go Café van 30 maart staan twee inspirerende voorbeelden in de schijnwerpers. 

André Hoek
André Hoek van Hoek Hoveniers uit Voorhout is een bevlogen ondernemer, voor wie duurzaamheid en innovatie essentieel zijn in de bedrijfsvoering. Zijn bedrijf is niveau 5 gecertificeerd op de CO2 prestatieladder. Hij onderscheidt zich hiermee niet alleen in de markt, maar betrekt via concrete projecten ook zijn medewerkers erbij. Bijvoorbeeld door het benutten van reststromen (snoeiafval) in nieuwe producten om zo verspilling te voorkomen. André deelt graag zijn kennis en ideeën.

Benefits of Nature
Henri Potze is directeur van Benefits of Nature, een stichting die duurzaamheid op bedrijfs- en ketenniveau meetbaar en vergelijkbaar maakt. Door verschillende aspecten van duurzaamheid op procesniveau (energie, water, emissie etc.) van een getal te voorzien, kan de duurzaamheid van een hele keten in kaart gebracht worden. Er zijn inmiddels 200 bedrijven en organisaties - waaronder Greenport Aalsmeer als founding father - aangesloten bij Benefits of Nature. 

Praktisch     
Waar: Groen onderwijscentrum Aalsmeer, Wellantcollege, Linnaeuslaan 2
Wanneer: 30 maart 2017
Tijdstip: start 16:30 uur, inloop vanaf 16:00 uur
Entree: Toegang gratis, aanmelding verplicht
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant