Afbeelding
Foto: MPS

Citrina ontvangt label MPS-Fruit & Vegetables Vita Certa 

Algemeen

Citrina heeft het hoogste niveau van controle op voedselveiligheid bereikt door voor hun plukcitrus kuipplanten het MPS-Fruit & Vegetables Vita Certa te behalen.

Dit label is een unieke combinatie van eisen op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie en profiteert van de groei van de markt voor plukgroenten en plukfruit. De stijgende belangstelling voor veilig plukcitrus bleek op de Seasonal Trade Fair van Royal FloraHolland in Naaldwijk waar het label uitgereikt werd. 
 
Triple-A label 
Met MPS-A met dagregistratie , GLOBALG.A.P. en een A-score in de Betrouwbaarheidsindex door onder andere onafhankelijke monsternames, is Citrina helemaal toegerust om veilig te leveren aan de consument. 
Gerrit Jan Vreugdenhil is manager van MPS-Fruit & Vegetables: "MPS-Fruit & Vegetables is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van grootwinkelbedrijven en detailhandel ten aanzien van veilige, schone en duurzaam geteelde producten. Vita Certa wordt toegekend aan bedrijven die op alle thema's de hoogste score behalen." 
 
Citrina 
Citrina kweekt in Portugal citrusplanten en heeft een verkoopkantoor in De Kwakel.  Jack Poot, salesmanager bij Citrina in De Kwakel, vindt de onafhankelijke monsternames erg belangrijk. "Ze zeggen ons welke werkzame stoffen er in de planten zitten. Niet onbelangrijk want de citrusplant (o.a. citroen, calamondin en kumquat) staat intussen in veel keukens in Europa. En ze mogen gegeten worden." 
"Op onze kwekerij in Portugal is er de laatste jaren hard gewerkt om dit certificaat te behalen, het team is dagelijks bezig met de dagregistraties en het verfijnen van het produceren van citrusplanten", zegt Poot. 
 
Tuinplant van de maand 
Marc de Baan, productmanager balkon- en terrasplanten van Royal FloraHolland, ziet met genoegen deze ontwikkeling van certificering voor deze productgroep een vlucht nemen: "wij vinden ook dat, in lijn met wat de EU verplicht heeft gesteld, eetbare producten gecertificeerd moeten zijn alvorens ze in de schappen van tuincentra en supermarkten terechtkomen." Bij aanvoer van eetbare producten moet worden aangegeven welke delen eetbaar zijn of worden. Er geldt een etiketteringsplicht, afhankelijk van hoe het product wordt aangeboden. Producten die vanzelfsprekend eetbaar zijn (bv. plukfruit), mogen alleen als 'eetbaar' worden verkocht en moeten voldoen aan de hiervoor geldende producteisen. Al met al juichen wij deze ontwikkeling toe en het is natuurlijk erg leuk dat precies deze citrusboompjes de tuinplant van de maand zijn!" 
 
Op de foto: MPS-Fruit & Vegetables manager Gerrit Jan Vreugdenhil (links), salesmanager Jack Poot van Citrina (midden) en Marc de Baan, productmanager Royal FloraHolland (rechts). 
 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant