Afbeelding
Foto: RGB stock

Nieuwe CAO Groothandel bloemen en planten

Algemeen

Een salarisstijging van 1,5% per 1 maart 2017, per 1 januari 2018 en 1 januari 2019 is een onderdeel van de nieuwe CAO voor de groothandel in bloemen en planten.

De achterbannen van FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en werkgeversorganisatie VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) zijn hiermee akkoord gegaan. De CAO heeft een looptijd van 30 maanden te weten van 1 januari 2017 tot 1 juli 2019. Per 1 juli 2017 zullen cao-partijen de cao toepasbaar maken voor werknemers uit de Europese Unie.

Functie en loongebouw
Het aantal door de werkgever aan te wijzen verplichte vakantie-uren bedraagt onder de nieuwe CAO maximaal vierentwintig uur. De proeftijdperiode is conform de wet werk en zekerheid en de protocolafspraken met betrekking tot het zgn 3e WW-jaar en Wajong worden gecontinueerd. Voor 1 januari 2018 wordt gestart met een onderzoek naar de actualiteit van het huidige functie- en loongebouw. Voor details geldt de tekst van het akkoord dan wel de toekomstige cao tekst.

De onderhandelingsdelegaties kwamen verder met elkaar overeen om tijdens de looptijd van de cao te overleggen over de premie en franchise van de pensioenregeling en de mogelijkheid van mantelzorg en arbeidstijden (op basis van veranderende wetgeving). 

Partijen spraken af dat prioriteit gegeven wordt aan de algemeen verbindend verklaring van de cao. 

Bron: VGB

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant