Afbeelding
Foto: Anthos

Imago tuinroos centraal bij Cultuurgroep bij Intratuin

Algemeen

Het imago van de tuinroos liep vrijdagmiddag 17 februari jl. als een rode draad door de jaarvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen.

Zo'n 20 leden kregen bij de Intratuinvestging in Elst te horen en te zien welke rol de gewasgroep bij de tuincentrumketen inneemt. Zowel de cultuurgroep als Intratuin willen het imago van de tuinroos verbeteren. 

Tijdens de jaarvergadering werd vooral vooruit gekeken. In het huishoudelijke deel presenteerde Hetty Crooijmans, voorzitter van de cultuurgroep, kort de activiteiten van 2016. Het opstellen van het actieplan 'De roos als koningin van de tuinplanten op de kaart' nam in 2016 een belangrijk deel van de tijd in beslag.
De aanwezigen gaven groen licht voor uitvoering van het actieplan, waarin de nieuwe koers van de cultuurgroep uitgezet is. Daarbij wordt de deskundigheid van de leden benut via deelname in expertgroepen rondom thema's als 'Floriade 2022' en 'Excellence Roses'. Ook gaat de cultuurgroep participeren in het onderzoeksproject 'gezonde studieomgeving' dat de komende drie jaren gaat lopen.

Anne Verdoes van promotieorganisatie iBulb schetste tijdens de bijeenkomst de mogelijkheden voor de promotie van tuinrozen. Ze benadrukte in haar presentatie het belang van een goede positionering en goed beeldmateriaal.
Niels Feller, category manager bomen, heesters en coniferen bij Intratuin, sloot zich hierbij aan. Hij is van mening dat de cultuurgroep en Intratuin een gemeenschappelijke belang hebben. "De verkoop van tuinrozen bij Intratuin is de laatste jaren sterk afgenomen. We willen de tuinroos via de presentatie op de winkelvloer weer sexy te maken. De roos moet het elan 'koningin van de tuin' weer krijgen." Feller gaf aan graag met de cultuurgroep mee te denken over de vraag hoe de tuinroos interessanter gemaakt kan worden en hoe het vertrouwen bij de klanten teruggewonnen kan worden. 

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen is een zelfstandige vereniging met eigen leden en een bestuur. Het secretariaat is bij Anthos ondergebracht. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant