Afbeelding
Foto: vriendinnendag

Alstroemeria-boeketten voor Vriendinnendag

Algemeen

Het is weer Vriendinnendag op 18 maart.

Kleurrijke boeketten met Alstroemeria staan symbool voor vriendschap. Deze veelzijdige bloem zit vol verrassingen: wie de bloemknoppen ziet, verwacht niet zo'n explosie van kleur op de vaas.
Op Vriendinnendag hangt de lente in de lucht; dat vraagt om frisse, vrolijke boeketten. Bloemstylist Geert Maas maakte – ter inspiratie – twee goed verkoopbare boeketten met Alstroemeria en een vleugje voorjaar.

Boeketidee: Vrolijk & vriendelijk
Alstroemeria's in zachte pastellen vormen een ijzersterke combinatie met lentebloemen. Geert Maas heeft gekozen voor zachtgele Alstroemeria's in combinatie met limegroene anjers en frivole tulpen. Zowel de tulpen als de Alstroemeria's groeien door op de vaas. Ze geven het geheel kleur en volume. Er gebeurt echt iets op de vaas; het boeket begint te leven! Een paar grillige takken Forsythia versterken de natuurlijke uitstraling van dit vrolijke vriendinnenboeket.

Boeketidee: Zoet & stoer
Vrouwelijke boeketten in de kleur roze mogen op Vriendinnendag natuurlijk niet ontbreken. Tip van Geert Maas: verwerk de Alstroemeria's ook eens op verschillende hoogtes; dan komt de trosvorm mooi tot zijn recht. Combineer roze Alstroemeria's met andere bloemen in verschillende tinten roze. Grote, groene bladeren en grillige bloesemtakken maken er een stoer, eigentijds vriendinnenboeket van.

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant