Afbeelding

Consumentengedrag Buxus uitgelicht door Storecheck

Algemeen

Buxusproducenten van Royal FloraHolland zijn waardevolle informatie over de consument en hun product rijker.

Tientallen winkels in Nederland en Duitsland zijn bezocht door de Storecheck-community van Royal FloraHolland, om vragen te beantwoorden over de Buxus in het schap. Een opvallende uitkomst van het onderzoek is het verschil in consumentengedrag van Nederlandse en Duitse consumenten. Hoewel consumenten in Nederland de Buxus liever in de volle grond plaatsen, geeft de consument in Duitsland de voorkeur aan de Buxus in een pot of op het balkon. Buxus Kwekerij W. van Winden is content met de uitslag; hun assortiment is op elk gedrag voorbereid. 

Inzicht in wens van de consument
In week 35 en 36 van 2016 hebben 30 storechecks in Nederland en 60 storechecks in Duitsland plaatsgevonden. Deze controles zijn uitgevoerd door consumenten die opgenomen zijn in de Storecheck-community. Het uitvoeren van opdrachten en het beantwoorden van vragen over o.a. de koopbereidheid, aankoopreden en waardering van de schappresentatie en prijs/kwaliteit, geven inzicht in de presentatie van de Buxus bij de retail. Op maandag 20 februari heeft Royal FloraHolland alle uitkomsten van het onderzoek aan de buxusproducenten gepresenteerd. Hierbij was het tegenovergestelde gedrag van de Nederlandse en Duitse consument vooral opvallend. 

Product met stopping power
Buxus Kwekerij W. van Winden kan op de behoeften van zowel de Nederlandse als Duitse consument inspelen door hun brede assortiment. De Buxussen zijn beschikbaar in diverse maten en bedoeld voor de volle grond of juist in pot. Het assortiment is in verschillende verpakkingen leverbaar; in diverse potcovers, jute tasjes, draagbanden en onder het gezamenlijke label 'Buxus Jeans of Garden'. De stoere potcovers met jeanspatroon en bijpassend etiket zijn naast de blauwtinten, ook beschikbaar in opvallende kleuren paars, roze en geel. De oersterke alleskunner zorgt het hele jaar voor een mooie basis groen in de gehele tuin; niet alleen als vaste tuinbeplanting, maar ook in de modieuze pot of tas als echte eyecatcher op het terras of balkon. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant