Afbeelding

Grüne Woche viert het Luther jaar

Algemeen

Het is 500 jaar geleden dat de Reformatie is begonnen en dat is voor diverse Duitse partijen en voor de Messe Berlin een aanleiding om Martin Luther een jaar lang te eren.

Een van de beroemde quotes van Luther "Das Paradies is überall" is daarom vertolkt in een weelderige presentatie van bloemen en planten in de Blumenhalle, een van de vele beurshallen die de Internationale Grüne Woche beslaat. Deze grote consumentenbeurs, gemiddeld 400.000 bezoekers, vindt plaats van 20 tot en met 29 januari in Berlijn. De groenpresentatie en het projectmanagement is voor het eerst in 82 jaar uitgevoerd door een niet-Duitse partij: een samenwerking tussen The Wunderkammer en BureauSierteelt.nl

Paradijs naar de stad Berlijn gebracht
Binnen het overkoepelende thema "Het Paradijs in overal' zijn er zeven subthema's gerealiseerd die alle zeven een andere interpretatie van het paradijs weergeven. Omdat het paradijs zich eigenlijk overal kan bevinden; in de tuin, in het resort op een tropisch eiland, op het balkon, op een reis naar Afrika. Voor elke dromer die even zijn ogen dicht doet ziet het paradijs er anders uit maar men is het er wel over eens dat deze groenpresentaties door iedereen als paradijslijk zullen worden ervaren.

Hier meer informatie over de Grüne Woche.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant