Afbeelding

De marktplaats Veiling Rhein-Maas groeit 

Algemeen

Veiling Rhein-Maas, de enige bloemen- en plantenveiling in Duitsland, haalde voor het boekjaar 2016 een omzet van circa 364 miljoen euro.

Dat komt overeen met een groei van vier procent in vergelijking met het jaar daarvoor en kwam in het bijzonder door de gestegen middenprijzen van bloemen en planten tot stand. Door dit goede resultaat heeft de per 1 januari jl. benoemde tweekoppige directie van het bedrijf, Uwe Bedenbecker en Marc Schax, er het volste vertrouwen in, de ingeslagen groei ook in 2017 voort te kunnen zetten: "Wij zien ernaar uit, samen met de aanvoerders, de klanten en de medewerkers van Veiling Rhein-Maas, de toekomstige uitdagingen bij de verkoop van bloemen en planten aan te gaan alsook de marktplaats verder te ontwikkelen", aldus Marc Schax.

Omzetgroei bij alle verkoopkanalen
De positieve ontwikkeling van de omzetten, die middels de veiling behaald konden worden, is in het bijzonder ten opzichte van de over het algemeen eerder teruglopende tendens van de veilingklokken zeer heuglijk te noemen. Tot de veiling behoren tevens de digitale inkoopmogelijkheden Kopen-op-Afstand (KOA) en klokvoorverkoop. Daarnaast is de aanvullende inkoopbemiddelingsafdeling van het bedrijf, klokservice, een belangrijke motor geweest voor de groei van de gehele marktplaats het afgelopen jaar. Dankzij de grote belangstelling van klanten kon dit verkoopkanaal een groei van een percentage in de dubbele cijfers realiseren.
Een moeilijk jaar 2016 kon Veiling Rhein-Maas vooral bij de productgroepen gerbera, bolbloemen en primula's, waarvoor op de gehele markt een hoge prijsdruk heerste, optekenen.

Klik voor het hele bericht hier.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant