Afbeelding

'De Nieuwe Bavo bloeit' wordt spektakelstuk

Algemeen

Na twee succesvolle edities belooft het bloemrijke evenement 'De Nieuwe Bavo Bloeit' dit jaar wederom een betoverend schouwspel te worden.

Ruim 60 studenten van het Wellant College Rijnsburg gaan onder leiding van Meesterbinder Ingeborg Kemperman de nieuwe Bavo omtoveren tot een bloemrijke bruidssetting. Spektakelstuk wordt de bloemrijke waterval die vanuit de koepel de kathedraal instroomt.
Inspiratiebron voor dit bloemenevenement zijn de vele florale motieven die architect Joseph Cuypers (1861-1949) tijdens de bouw verwerkte in de kathedraal. Ook de toonaangevende kunstenaar Jan Dibbets heeft zich bij zijn ontwerpen van de nieuwe glas-in-loodramen voor de Haarlemse basiliek laten inspireren door bouwmeester Jos Cuypers.

Grootse samenwerking
Nog meer dan voorgaande jaren is er een grootse samenwerking aangegaan met het Wellantcollege MBO Rijnsburg, waarbij studenten ontwerpen maken die passen bij de Nieuwe Bavokerk. Deze opdracht is voor hen een deel van uw Proeve van Bekwaamheid. Als zij deze met goed gevolg afleggen, is het een belangrijk deel van hun examen en diploma.
Maar ook het vmbo van het Wellantcollege helpt mee. In totaal zullen er bijna honderd studenten en leerlingen in de kerk de hand leggen aan het diverse bloemwerk. Het Lentiz uit Naaldwijk zal ook een deel van de aankleding gaan verzorgen. 

De Nieuwe Bavo Bloeit
21 | 22 | 23 april 2017
Nieuwe Bavo Haarlem

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant