Afbeelding

Marktverkenning Denemarken en Zweden

Algemeen

De interesse in deelname aan de marktverkenning naar de Scandinavische regio's Kopenhagen in Denemarken & Malmö in Zweden is groot.

Marketingbureau Sense marketing & more organiseert deze marktverkenning van 20 tot en met 22 maart 2017. Deze sierteeltreis is speciaal bedoeld voor veredelaars, kwekers en handelaren. Tijdens de marktverkenning doen zij kennis en inspiratie op en krijgen handvatten aangereikt voor het genereren van 'new business'. Tevens wordt een bezoek gebracht aan de sierteeltbeurs Nordic Flower Expo in Malmö. 

Scandinavië
De noordelijke regio (Scandinavië en de Baltische Staten) heeft in totaal 32 miljoen inwoners, een stabiele en groeiende economie met het hoogst GDP van Europa en een hoog inkomen per hoofd van de bevolking. De Zweedse economie groeide in 2015 met 4,1% en naar verwachting met 2,6% in 2016 (bron: Financieel Dagblad). Ook andere Scandinavische landen groeien stabiel.
De consumptie van bloemen en planten in Scandinavië is hoog en groeiend: zo groeide de afzet van bloemen naar Zweden met 9,8% in 2015 en 6.0% van januari t/m juli 2016 (bron: VGB). De groei zal naar verwachting de komende jaren door zetten. 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant