Afbeelding

Nederland wint medailles tijdens EuroSkills

Algemeen

Jacco van Aert en Robbert de Visser hebben tijdens EuroSkills 2016 in het Zweedse Gotenburg bij het onderdeel Tuinaanleg met een zevende plaats en 504 punten een medaille voor excellent vakmanschap verdiend.

Er deden in totaal elf teams mee aan dit onderdeel. De gouden medaille bij Tuinaanleg ging naar het Verenigd Koninkrijk. Het zilver was voor Oostenrijk en het brons voor Denemarken. Aan EuroSkills 2016 namen 493 kandidaten uit 35 landen deel. Er werden bijna 75.000 bezoekers geteld. 

"Bij Tuinaanleg was er een heel sterk deelnemersveld en de opdracht was lastig. De jongens moesten werken met voor hen lastige materialen en ze hebben enorm hun best gedaan", zegt hun expert Bas van Swigchem. 

Team Nederland won twee gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles. Ons land verdiende acht medailles voor excellent vakmanschap. Tijdens de sluitingsceremonie in Gotenburg werden in 35 beroepen medailles uitgereikt. De volgende EuroSkills wedstrijden vinden in 2018 plaats in Boedapest.  

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2017
Deelname aan vakwedstrijden is voor de kandidaten een onvergetelijke ervaring en draagt bij aan een glansrijke carrière. In 2017 kunnen mbo-kandidaten uit de groene sector zich tijdens TuinIdee in 's Hertogenbosch kwalificeren voor het volgende internationale evenement: WorldSkills 2017, dat wordt gehouden in Abu Dhabi. 

Prestaties van alle 39 Nederlandse deelnemers op www.euroskills-team.nl/uitslagen

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant