Afbeelding

Gerard Verweijen Fieldmanager van het Jaar

Algemeen

'Hij verkoopt het vak van fieldmanager aan jongeren en is voorloper in het gebruik van innovatieve technologie.' Een deskundige vakjury heeft gisteren, tijdens Het Nationaal Sportveldencongres in Zeist, Gerard Verweijen uitgeroepen tot Fieldmanager van het Jaar 2017. 

Verweijen zit al ruim 25 jaar in het vak. Als uitvoerder bij het Zevenaarse sportbedrijf Ataro beheert hij veertig sportvelden en een atletiekbaan. Verweijen legt een bijzondere belangstelling aan de dag voor de toepassing van nieuwe technologie in zijn vak. Daarnaast verdient, zo schrijft de jury in haar rapport, het kennis- en ervaringsniveau van de fieldmanager van het jaar 2017 een speciale vermelding. 'Hij beheerst zijn vak over de volle breedte.' 

Vergrijzing
Bij de onderscheiding van Verweijen heeft de jury de blik ook gericht op de toekomst van de vergrijzende beroepsgroep. Het juryrapport roemt nadrukkelijk Verweijens inspanningen om het vak van fieldmanager in het onderwijs te promoten bij jongeren. 'Verweijen steunt het vak en de sector door bij te dragen aan cursussen van IPC De Groene Ruimte en door leerlingen van AOC Oost warm te maken voor het vak van fieldmanager.'
Naast Verweijen waren nog drie kandidaten genomineerd voor de titel van Fieldmanager van het Jaar 2017. De jury vond de genomineerden dit jaar zeer aan elkaar gewaagd. Arie Crezee, opzichter cultuurtechnische werken bij de gemeente Heusden, wordt onder meer geroemd voor de wijze waarop hij zijn kennis deelt en relaties onderhoudt met de clubs in de gemeente Heusden. 

Vrijwilligers
Evert Bussink, regio-uitvoerder bij groenbedrijf Hacron Groen, krijgt waardering van de jury voor zijn talent om scherp op budget te sturen. Jan de Vries, uitvoerder buitensportvoorzieningen bij de gemeente Steenwijkerland, krijgt in het juryrapport een speciale vermelding voor onder meer zijn werk met loonwerkers en vrijwilligers. 
De verkiezing van de Fieldmanager van het Jaar 2017 was het sluitstuk van een bewogen en drukbezocht congres, waar onder meer de Green Deal voor sportvelden en de maatschappelijke onrust over gifstoffen in SBR-kunstgrasinfill hoog op de agenda stonden.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant