Afbeelding

Buildin'green: congres over groen bouwen

Algemeen

Bouwen en ontwerpen van gebouwen gaat niet meer over vierkante meters en het wauw effect; de gebouwen van nu gaan over levensduur en gezondheid.

Gezonde materialen, gezonde planeet en gezonde mensen leveren gezonde terugverdienmodellen en gezonde medewerkersproductiviteit. Levend groen speelt hier niet alleen een rol bij de aankleding en de kleur, maar heeft ook daadwerkelijk een plek als het gaat over gezondheid.
Circulair bouwen, cradle to cradle, de blauwe economie. Iedereen heeft het erover, maar waar gaat het precies over en vooral, gaat het al over iets waar gewone ondernemers in de bouwketen iets mee kunnen? Is het vooral nog iets voor de verre voorlopers of gaat het al over ieders dagelijkse praktijk? En wat kan de rol van levend groen daadwerkelijk zijn? Wat moeten groene ondernemers en architecten hierover weten?

Congres
Buildin'green wordt georganiseerd door Into Green, een structureel samenwerkingsverband van VHG en VGB, twee groene brancheverenigingen. Elk jaar maakt dit congres de verbinding tussen de groene ondernemers en de architecten, projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Want het nieuwe bouwen gaat heel vanzelfsprekend ook steeds meer over de toepassing van levend groen. Zowel bij de welzijnsaspecten (biofiel design) als het verbeteren van de luchtkwaliteit wordt groen steeds vaker serieus toegepast.

Het congres vindt plaats op 2 februari 2017. De middag begint om 13.00 en eindigt om 17.30 uur. Meer informatie op: http://buildingreen.nl

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant