Afbeelding

ISO Group is klaar voor de toekomst

Algemeen

De ISO-group opende vrijdag 21 oktober de deuren in Gameren ter gelegenheid van het afscheid van Piet Oomen als directeur van ISO Group.

Piet Oomen is directeur geweest van de ISO Group sinds de oprichting van ISO Group in 2002. Tijdens het afscheid van Piet Oomen werd met klanten van de ISO Group stilgestaan bij de ontwikkelingen die de ISO Group sinds de oprichting op haar naam heeft staan. Zoals de RoboPlant, de machine die het planten van Chrysantenstekken heeft geautomatiseerd, de Alfa, de automatische 'Deense' karrenbouw machine, de entmachine én de steksteekmachines.
Stuk voor stuk machines die de tuinbouw op het gebied automatisering hebben veranderd en beïnvloed.
 
Piet Oomen wordt opgevolgd door Wim van der Meijden die tevens eigenaar is geworden van de ISO Group. Wim van der Meijden heeft veel ervaring in de machinebouw in de voedselindustrie en ziet in de tuinbouwsector kansen om deze kennis toe te passen en de innovaties en producten van de ISO Group verder te verbeteren en uit te breiden.   

GreenTech Innovation Award
De ISO Group (dit jaar winnaar van de GreenTech Innovation Award met de ISO PlantSampler) heeft de afgelopen 15 jaar binnen de sierteeltsector aan de wieg gestaan van verschillende innovaties in de tuinbouwsector zoals de RoboPlant, een machine die automatisch chrysantenstekken poot in de volle grond. 
De steksteekmachines die automatisch stekken steken zowel voor de chrysanten teelt als voor perkgoed en andere potplanten, maar ook de ent-machines die het mogelijk maken om jonge tomaten-, aubergine- en paprika-planten automatisch te enten. 

Naast de gelegenheid om Piet (en Wim) de hand te schudden stonden er ook verschillende robotlijnen opgesteld. Zo was de Cutting and Planting 1800 (de rozen knip- en steekmachine voor de potroos) aan het werk te zien, de Cutting Planter 4000 (een steksteeklijn met meerdere chrysantensteksteekmachines), de Cutting Planter 2500 (een lijn met 5 machines) en de 3D sorteermachine.
Alle opstellingen zijn voorbeelden van machines die gebruik maken van de jongste (3D) Vision en robot-technologie. Die niet alleen zorgen voor meer efficiency en arbeidsbesparing maar ook voor een betere plantbehandeling en uniformere plantkwaliteit.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant