Afbeelding

Hana Ike Battle brengt floritainment

Algemeen

De vorig jaar succesvol geïntroduceerde Hana Ike Battles brengen dit jaar op 2, 3 en 4 november floritainment op de sierteeltvakbeurzen in Aalsmeer en Vijfhuizen.

Tijdens de battles strijden bloemenarrangeurs uit Japan en Europa om de hoogste punten van het vakpubliek, dat zich laat entertainen bij deze nieuwe vorm van bloemschikken. De battles worden gehouden bij Royal FloraHoland en PTMD in Aalsmeer en de IFTF in Vijfhuizen.

Hana Ike Battle
Hana Ike Battle komt uit Japan, het land met de rijke geschiedenis van de Ike Bana-bloemsierkunst. Hana staat voor bloem, Ike voor leven en Battle voor de passie om te overwinnen. Het is de spannende combinatie van nieuwe bloemsierkunst en boeiend entertainment. "Daarom noemen we het floritainment", beschrijven de initiatiefnemers Manon Velthuis van de VGB en Michel de Kok van Holland Flower Web. "Het is een sportieve strijd tussen twee arrangeurs die het vijf minuten tegen elkaar opnemen om een spectaculair bloemstuk te maken. Creatief, onder begeleiding van opzwepende muziek én voorzien van deskundig commentaar. Het publiek bepaalt na de gong wie het meest indrukwekkende florale arrangement en de beste performance heeft gemaakt. De winnaar gaat door naar de volgende ronde".
Speciaal voor de battles komen arrangeurs Mr. Syo Sogabe en Mario Hirama in de beursweek over vanuit Japan. Zij nemen het onder meer op tegen de Nederlandse winnaars in 2015. 

Toegang voor iedereen
De battles worden op 2 november gehouden van 11.00 tot 12.00 uur op het FloraHolland-plein van de Trade Fair in de bloemenveiling, op 3 november bij het marktplein van Green Team op de IFTF in Vijfhuizen en op 4 november weer bij Royal FloraHolland, maar dan van 12.30 tot 13.30 uur. Deze battles zijn voor iedereen toegankelijk en gratis. De finale voor genodigden wordt gehouden bij PTMD in Aalsmeer op vrijdagmiddag 4 november.

Bedrijven die belangstelling hebben om op hun locatie ook Hana Ike Battles te laten houden kunnen dit via info@hanaikebattle.eu laten weten. Het volledige programma en meer informatie: http://www.hanaikebattle.eu
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant