Afbeelding

Beste noviteiten goud op GrootGroenPlus

Algemeen

Gaultheria procumbens 'SpecGP11' is door de jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) uitgeroepen tot beste Noviteit van GrootGroenPlus 2016.

De winnende plant, die werd bekroond met een Gouden Medaille, wordt in de handel gebracht door Special Plant Zundert BV en Plantipp. 

Ook was er Goud voor twee andere noviteiten, namelijk voor Larix kaempferi 'Magic Gold' van Schrauwen-Moerings (Sprundel) and Microbiota decussata 'Lucas' van Lucassen Boomkwekerij (Vorden).

Gaultheria procumbens 'SpecGP11' (GAULTHIER PEARL)
GAULTHIER PEARL heeft uitzonderlijk grote, witte bessen voor een GAULTHERIA PROCUMBENS. Het is een compacte plant, die zeer winterhard is. Geschikt voor toepassing binnen (plantenbakken etc.) en buiten (tuin, balkon, terras). 

Larix kaempferi 'Magic Gold'
Larix kaempferi 'Magic Gold' heeft mooie geelgekleurde naalden die 's zomers niet verbranden. Dit is de eerste geelnaaldige cultivar van Larix die niet verbrand. De plant heeft een struikvormige tot licht opgaande groei en is makkelijk te snoeien.

Microbiota decussata 'Lucas'
'Lucas' heeft een compacte opbouw, fijn loof, is onderhoudsvriendelijk en gezond. Het is een bijzonder winterharde plant die bij voorkeur geplant wordt in vochtige grond, in de zon of (half)schaduw. 'Lucas' wordt 25 cm hoog en 50 cm breed en is ideaal te gebruiken als borderplant, massa- of vakbeplanting of als solitair op balkon of terras.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant