Afbeelding

Takii's Flower Pitches zijn een waardevolle interactie

Algemeen Growers pride

Met de Flower Pitch duikt Takii Seed dieper de keten in om haar snijbloemenassortiment direct aan de Nederlandse bloemenexporteurs te kunnen presenteren.

De Flower Pitch bestaat uit een persoonlijke presentatie in combinatie met een trendy presentatiemeubel dat tijdelijk een prominente plek bij exportbedrijven inneemt.

Interactie

De Flower Pitch is in samenwerking met marketingadviesbureau Pull Position opgezet om de snijbloemen van Takii, zoals Takii's Lisianthus, Helianthus en Brassica, extra onder de aandacht te brengen bij de exportbedrijven en haar klanten.
De interactie die hierbij ontstaat, is zeer waardevol voor zowel Takii als de exportbedrijven.

Flower Pitches

Door middel van twee mobiele presentatiemeubels bouwt Takii als het ware een podium op bij de exporteur. Kwekers worden gevraagd hun producten af te sturen, die op de presentatiemeubels in prachtige vazen geschikt worden.
De meubels blijven twee weken staan, wat direct de mogelijkheid biedt om Takii's rassen waaronder Falda Apricot, Arena Light Pink, Arena Champagne, Croma Lavender en Corelli Apricot op de vaas te testen.
Daarnaast wordt er met de inkopers, verkopers en marketingmedewerkers een moment afgesproken waarop de pitch daadwerkelijk plaats kan vinden.

Win-win

Product managers Hendri Veurink (Lisianthus) en Sander van der Meer (Helianthus Sunrich en Brassica Crane) pitchen de rassen en vertellen daarnaast heel veel over de ontwikkelingen op veredelaarsgebied. Want wat is er daadwerkelijk zo bijzonder aan een ras en hoe kan ervoor gezorgd worden dat deze informatie ook bij de (eind)klant gebracht kan worden?
Exportbedrijven als Hilverda de Boer en Hamifleurs hebben reeds een Flower Pitch ondervonden. Ook zij ervaren alle informatie als zeer waardevol. Takii gebruikt de informatie die bij de exporteur vandaan komt op haar beurt voor de veredeling en de informatie richting kwekers. Dat levert een win-win situatie op. De Flower Pitches zullen het komende jaar bij verschillende exportbedrijven georganiseerd worden.
Afhankelijk van de periode kan de Flower Pitch naar eigen keuze ingevuld worden met verschillende snijbloemen van Takii Seed.
De Flower Pitch is voor iedereen mogelijk; de exportbedrijven waarbij nog geen Flower Pitch is georganiseerd, kunnen een aanvraag voor het mobiele presentatiemeubel doen.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant