Afbeelding

Bloemen voor Marilyn Monroe

Algemeen

Opening expositie 'Happy Birthday Marilyn' in Nieuwe Kerk ter ere van Marilyn Monroe.

Dit jaar zou ze negentig zijn geworden: Happy Birthday Marilyn! Een groots stijlicoon voor alle generaties. De tentoonstelling over gentlemen's preferred blonde is vanaf nu in De Nieuwe Kerk te zien. Tijdens de galaopening werd de expositie feestelijk geopend en straalden bloemen op de rode loper en in de Nieuwe Kerk. De bloemen werden met een touch of glamour in rood op de rode loper gestyled. In de Nieuwe Kerk werden de bloemen als ode aan Marilyn in wit gestyled.

Happy Birthday Marilyn – 90 jaar Marilyn
In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden ziet de Nieuwe Kerk om naar een groot stijlicoon: Marilyn Monroe. Van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 is de tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap, met veel persoonlijke bezittingen te bezoeken. Een van de topstukken van de expositie is de legendarische witte jurk, die Monroe droeg in de film Seven Year Itch. In deze biografische tentoonstelling gaat Marilyns wereld open, met de succesvolle, glamorous buitenkant, de vaak eenzame binnenkant vol tegenslagen, en haar geestige, creatieve en progressieve persoonlijkheid. Vastbesloten om carrière te maken op haar manier, bereikte ze het aanzien dat velen, ook nu nog, tot de verbeelding spreekt.

Bloemen rode loper
Op de rode loper schitterden bloemen van de bij LM Flower Fashion aangesloten kwekers. De gasten, waaronder Monique van de Ven, Linda van Dijk, Connie Palmen, Marijke Helwegen en Annemarie Jung straalden met de bloemen.
De bloemen op de rode loper werden glamourous gestyled met Rosa Corallo van My-Blush, Hortensia Rodeo Classic van Vollering Hydrangea, chrysanthemum Flamenca van Zentoo, Hypericum Phantom Flair, Astrantia Star of Love en Scabiosa Rasberry Scoop van Marginpar, calla Romance van De Haas Calla's en natural fashion roses in rood-zwart van Primera Fashion Flowers.

Binnen in de Nieuwe Kerk werd een ode aan Marilyn Monroe gebracht met witte bloemen als symbool van schoonheid met Phalaenopsis Red Lip van Walter Grootscholten, Hortensia Schneeball van Vollering Hydrangea, Eryngium Sirius Questar, Ornitogalum White star en Polianthus Sensation van Marginpar, chrysanten Anastasia en Wilhelmina van Zentoo, calla Crystal Blush van De Haas Calla's en natural fashion roses in wit-goud van Primera Fashion Flowers.

Voor meer bezoekersinformatie: www.nieuwekerk.nl

Foto credit: Edwin Smulders / LM Flower Fashion
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant