Afbeelding

De Pioenen worden gerooid!

Algemeen

De Pioen planten zitten alweer twee jaar in de grond en het is tijd om de eerste Pioenen te rooien! Green Works International laat de Pioenen zo lang mogelijk in de grond zitten en rooien per order.

Koeling

September / oktober / november worden pioenen gerooid en opgeslagen tot de planttijd. De koeltemperatuur is hetzelfde als de buitentemperatuur. Als het niet duidelijk is of de planten voor de winter geplant gaan worden dan moeten de planten boven 5 graden Celsius bewaard blijven om te voorkomen dat de rust wordt doorbroken en planten gaan uitlopen.  De pioenbollen krijgen tot november geen koeling, buitentemperatuur.  November / december opslaan bij 2 graden Celsius. Januari goed ingepakt opslaan bij 0 tot –2 graden Celsius

Het is belangrijk geen ventilator op de planten richten in verband met uitdrogen, het uitdrogen van de wortel is funest voor de pioenroos.

Pioenen planten

Pioenen kunnen het beste in het najaar geplant worden. Omdat de plant in koele periode beter wortelen, geeft de plant in het komende voorjaar meer gewas. Probeer de pioenen voor half november geplant te hebben. Pioenen die in het najaar geplant worden, mogen tijdens de bewaring niet worden gekoeld. Als de koelperiode te lang is, gaat de plant al voor de winter groeien en zal de plant in de winter of vroege voorjaar schade oplopen.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant