Afbeelding

Bloemen voor Grootouders Dag

Algemeen

Wie zorgt er vaak voor de kleinkinderen en verwent ze? Juist ja, de oma en opa.

"Grootouders zijn vaak de grootste schatten van de familie. En hoe breng je een hulde aan deze bijzondere mensen? Met prachtige bloemen natuurlijk! Daarom worden alle grootouders op zondag 2 oktober van 13.00 tot 18.00 uur bij St(r)andplaats Nederzandt in het zonnetje gezet!", vertelt Sandra Balk van Creatizz (promotie bloemenvak) enthousiast. "Kinderen mogen zelf een mooi bloemstukje maken en versieren voor hun oma en opa. Op deze manier kunnen zij hun grootouders danken voor alle goede zorgen".

Er is nog veel meer leuks te doen voor alle oma's en opa's en hun kleinkinderen op deze dag! Opa en oma kunnen elkaar (nog) beter leren kennen met de Hartjeswandeling door de duinen, ze kunnen met z'n allen een familie fotoshoot doen of een social media workshop volgen.

Ook aan de minder-validen grootouders is gedacht: het hele terras en het restaurant zijn rolstoeltoegankelijk waar iedereen kan genieten van lekkere hapjes en drankjes, er is een strandrolstoel beschikbaar en wat dacht je van een ritje op het strand met de Strandrups van de Stichting Outdoor4Disabled? Sommige grootouders kunnen door hun beperking niet meer naar de zee.

In Italië hebben ze dat al langer door: Festa dei Nonni (Grootouderdag) is ontstaan in Italië 1997. In 2005 werd het wettelijk erkend als een feestdag om het belang van de functie van de grootouder in het gezin en in de samenleving te onderstrepen. Het project is onderdeel van Florint, de FeliniFoundation en de VGB met een brede ondersteuning vanuit de sierteeltsector. Ook speciale dank aan Dummen Orange voor hun medewerking.

Sandra Balk zag in deze dag een grote kans voor de sierteelt in Nederland. Zij zocht contact met Charles Lansdorp in Italië, de grondlegger van deze feestdag. Samen met St(r)andplaats Nederzandt organiseert zij deze dag. Dit jaar wordt deze dag in meer dan 25 omliggende landen uitgerold, waaronder dus bij Nederzandt.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant