Afbeelding

Van Nieuwland Tuinen geeft gratis schetsadviezen

Algemeen

Het najaar en de winter zijn de beste seizoenen om een bestaande tuin te renoveren of een compleet nieuwe tuin te gaan aanleggen.

De planten, bomen en struiken staan nu in de ruststand en er is dus volop tijd om te bestraten, te bouwen en te planten.

Van Nieuwland Tuinen uit Oegstgeest wil iedereen die wel wensen heeft, maar nog niet in het bezit is van een concreet plan, alvast een eind op weg helpen. Samen met 50 landelijke collega's van Dutch Quality Gardens geven zij gratis schetsadviezen op 15 en 16 oktober in het inspiratiepark De Tuinen van Appeltern.

Collectief

Van Nieuwland Tuinen en zijn landelijke collega's vinden het jammer dat er zoveel mis gaat in de Nederlandse tuinen.. 'er worden heel veel fouten gemaakt bij de inrichting en mensen kiezen vaak voor dingen waar ze later veel spijt van krijgen'. De Tuinen van Appeltern en het collectief van hoveniers vinden dat eigenlijk niemand het goede gevoel in een tuin zou hoeven te missen. 'Het is een kwestie van goede verhoudingen tussen verharding en groen en tussen hoog en laag. Als daarbij alle wensen worden ingepast en ook de zorgtijd niet te veel wordt, is de goede basis gelegd.' Tijdens de schetsadviezen waarvoor u foto's en overzichtstekeningen moet meenemen, laten de ontwerpers zien hoe u het best te werk kunt gaan en welke tips en trucs er bij u kunnen worden ingezet.

Dutch Quality

Een tuin zonder zorgen.. wie wil dat nu niet!? In de praktijk is het makkelijker dan iedereen denkt..; 'We maken het onszelf vaak te moeilijk. Als je niet veel verstand van planten hebt of je wilt niet elke week het gazon maaien, moet je kiezen voor makkelijke bloeiers en bodembedekkers' zegt Van Nieuwland. 'Het verhaal is natuurlijk iets langer, maar het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen werken en genieten'. Op tuingeluk.nl doen de hoveniers van Dutch Quality Gardens alvast een aantal richtlijnen uit de doeken.

Als u deel wilt nemen aan de tuinadviesdagen op 15 of 16 oktober en een gratis schetsadvies met uitleg zou willen, moet u zich inschrijven op de website appeltern.nl
U heeft voor of na het spreekuur met de ontwerper bovendien alle tijd om de meer dan 200 voorbeeldtuinen van het park te bekijken.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant