Afbeelding

Open Huis onderzoek-kassen van Wageningen University & Research

Algemeen

De locatie voor glastuinbouwonderzoek van Wageningen University & Research in Bleiswijk bestaat 10 jaar. Dat is een mooie gelegenheid om op zaterdag 1 oktober tijdens een open huis terug te blikken maar vooral vooruit te kijken.

De onderzoekers laten zien wat voor kennis er nu wordt ontwikkeld en welke innovaties in de pijplijn zitten voor de (glas)tuinbouw van de toekomst. De burgemeester van de Gemeente Lansingerland, een gemeente met vele innovatieve glastuinbouw-bedrijven, zal ook van de partij zijn bij het open huis.

De onderzoekdemonstraties tijdens het open huis gaan over thema's die in de sector én de maatschappij spelen. Zo is er onderzoek te zien over robotica, schoon water, energiebesparing, biologische bestrijding en de productie van innovatieve inhoudstoffen. en natuurlijk zal er van alles te proeven zijn. Bezoekers kunnen zich zelfs opgeven om lid te worden van het Bleiswijkse smaak-pannel van Wageningen University & Research.

Ernst & Bobbie in de kas!

"Ernst & Bobbie" zijn van de partij met hun meest bekende en populaire liedjes uit de tv-series en natuurlijk uit hun succesvolle bioscoopfilm. Ernst & Bobby doen samen met burgemeester Van de Stadt van Lansingerland en de manager van de BU Glastuinbouw Sjaak Bakker om 16:30 uur de prijsuitreiking van de twee prijsvragen voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar.

Weekend van de wetenschap

Het open huis van het glastuinbouwonderzoek in Bleiswijk is tijdens het Weekend van de Wetenschap. Dat weekend krijgt het publiek ieder jaar door heel Nederland de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van wetenschap en technologie. Met onder andere veel activiteiten die gericht zijn op de jeugd.

Wanneer:     Zaterdag 1 oktober 2016,12:00-17:00 uur

Waar:          Violierenweg 1, Bleiswijk

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant