Afbeelding

Van Vliet New Plants presenteert favoriete plantseries

Algemeen

In de beursstand op Grootgroenplus te Zundert kiest Van Vliet New Plants dit jaar niet voor een enkele favoriete plant maar voor plantseries.

Door planten met elkaar te combineren krijgen de kwekers en afnemers veel meer mogelijkheden om hun assortiment uit te breiden. Van vliet new plants stemt plantcombinaties op elkaar af en maakt het hiermee nog makkelijker om te kiezen voor een specialisatie in het assortiment.

Newflix : our favourite series

in standnr. G030 staan vier series in de schijnwerpers; Skimmia , dwergskimmia , Coniferen  en  Berberis, maar ook de Ilex en Prunus series komen onder de aandacht. Van Vliet New Plants kiest in haar beursuitingen heel speciaal voor series in plaats van alleen planten. Series geven de boomkweker of afnemer veel meer mogelijkheden om hun assortiment compleet te maken. De series passen veelal goed als aanvulling in het bestaande assortiment en zorgt ook vaak voor spreiding van verkoopmomenten. Peter kroes en Sander van Vliet leggen tijdens deze vakbeurs graag aan de bezoeker uit hoe zij hierover denken en waarom zij dit zo doen. Uiteraard staan zij ook open voor een suggestie of idee vanuit de klant.

"Door zo met onze afnemers te communiceren krijgen wij een steeds beter beeld van de markt, haar vraag en aanbod", aldus Sander van Vliet. "Dit helpt zowel ons als onze klant verder naar een verbeterde bedrijfstoekomst en dat is wat wij met elkaar willen bereiken ".

Extra aandacht voor Skimmia

Naast de plantseries heeft van Vliet New Plants ook vijftien nieuwigheden ter keuring ingezonden. In 2015 werd de door van Vliet ingezonden Chamaecyparis pisifera 'Blue Moon' bekroond als Beste Nieuwigheid 2015 en werden diverse Skimmia's met medailles bekroond. Dit jaar heeft van Vliet New Plants opnieuw skimmia's ter keuring aangeboden, waaronder de Skimmia japonica 'Rubesta Jos'  Deze Skimmia is volgens van Vliet New Plants echt de mooiste die er is en zij verwachten hier dan ook veel van in de keuring.

Versterking team van Vliet New Plants
Met ingang van 1 juli is het team van van Vliet New Plants uitgebreid met Peter Kroes. Met zijn gedegen achtergrond in tuinplanten, kuip-, kamer- en tuinplanten en management neemt Peter een deel van de activiteiten over van Sander van Vliet. Peter is inmiddels een paar maanden actief en heeft al op diverse momenten zijn meerwaarde kunnen tonen.

"De eerste maanden is de wisselwerking al goed zichtbaar, mijn marktkennis sluit naadloos aan bij de kennis van planten en licenties van Sander. Dit leidt tot nieuwe contracten, maar vooral tot verdere integratie in de keten", aldus Peter Kroes

Peter en Sander nodigen de bezoekers van harte uit voor een gesprek in  beursstandnr.  G030 tijdens GrootGroenPlus te Zundert. De vakbeurs GrootGroenPlus  wordt gehouden van 5  t/m 7 oktober  aan de Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert, Nederland. Meer informatie op www.grootgroenplus.nl Informatie over Van Vliet New plants op www.newplants.nl

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant