Afbeelding

Takii's Lisianthus Treasures: soorten van de toekomst

Algemeen

Tijdens de tweede editie van 'Takii's Lisianthus Treasures werden de zintuigen geprikkeld met vernieuwende schatten uit de Lisianthus wereld.

Kwekers en bloemenexporteurs roken, voelden en bewonderden de Lisianthus soorten van veredelaar Takii bij A.C. van Baalen in 's-Gravenzande. De focus van de bijeenkomst lag op het nieuwe assortiment en het bijbehorende toekomstbeeld van deze producten.
    
Kijkje in de kraamkamer van de Lisianthus
Het toekomstige assortiment van Takii bij A.C. van Baalen bestaat uit Lisianthus rassen die over drie jaar, over twee jaar en volgend jaar beschikbaar zijn. Ook de huidige rassen, zoals Croma Yellow en Arena Mont Blanc, werden gepresenteerd in kleurrijke bloembedden. De locatie bij seizoenskweker Van Baalen maakte het mogelijk om de Lisianthus in verschillende rijpheidsstadia te showen. Twintig aanwezigen deelden hun mening over de verschillende Lisianthus soorten; informatie die Takii verder zal uitwerken in de volgende noviteiten.
Hendri Veurink, Product Development Manager Flowers bij Takii Europe, is meer dan tevreden met de reacties. 'Eén van de highlights was volgens de kwekers en exporteurs de 'Arena Purple': een Lisianthus met donkere knoppen. Ook het nieuwe ras 'Corelli Delft Blue': een frisse blauwwitte variant, behoorde tot de favorieten'. 

Indien kwekers en bloemenexporteurs de 'Takii's Lisianthus Treasures' gemist hebben en alsnog de zintuigen willen laten prikkelen, dan is het mogelijk om op afspraak met Veurink een bezoek in te plannen.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant