Afbeelding

Ingezonden noviteiten CNB New Plants in de prijzen

Algemeen

Twee ingezonden noviteiten bij de vakbeurs Plantarium van CNB New Plants zijn in de prijzen gevallen.

Senecio candicans 'Senaw' (Angel Wings®) en Andropogon gerardii 'IPG agro' (Red October®) hebben beide een bronzen medaille ontvangen. 

Senecio
De Senecio is een opvallende verschijning door het zijdeachtige blad in de kleur zilverwit. Deze plant is ideaal voor in een pot op het terras of in de huiskamer, maar kan ook in de border. De plant is gewonnen door Floricultura Novazel S.A. uit Lampa, Santiago, Chili. CNB New Plants uit Lisse heeft deze kwekersrechtelijk beschermde plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem ook in de handel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CNB New Plants vertegenwoordiger Ron Hoogeveen via r.hoogeveen@cnb.nl. 

Baardgras
Cultivar Red October® is een prachtig baardgras van 100-150 cm lang. Het blad is donkergroen met rode uiteinden en verkleurt in het najaar naar dieprood. CNB New Plants uit Lisse heeft deze plant ingezonden en brengt hem ook in de handel. De winner is Brent Horvath uit Hebron IL, USA. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CNB New Plants vertegenwoordiger Henk de Jong  via h.d.jong @cnb.nl.

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant