Afbeelding

Duurzaam verdienen

Algemeen Column

Aan enkele handelaren vroeg ik of zij nog suggesties hadden voor mijn column.

Als antwoord kreeg ik, schrijf over de VGB bijeenkomst duurzaamheid die op 22 september georganiseerd wordt. Het moet een handelaar aanspreken om geïnformeerd te worden over hoe hij beter kan worden van duurzaamheid en er zelfs aan kan verdienen.
 
Dus daar gaat hij dan. Heeft u een mooi eigen pand met een flink dak erop? Weet dan dat u daar geld mee kan verdienen. U kan uw dak namelijk verhuren ten behoeve van zonnepanelen.
Een deel van de energie die dan opgewekt wordt, is zelf te gebruiken. Dit levert een forse besparing op uw energierekening op die door de conditionering van het gebouw best fors zal zijn.
Voor handelaren die een eigen pand hebben, huren of midden in het veilingcomplex zitten, is het de moeite waard om eens door te rekenen of omschakelen naar LED verlichting lucratief is.
Zelfs als de verlichting in uw box niet van uzelf is, is investeren in LED vaak snel terugverdiend.

Internationaal
Voor handelaren die leveren aan een van de internationale supermarktketens die hameren op duurzaamheid heeft de bijeenkomst veel te bieden.
Product Proof, een nieuw MPS initiatief, legt zich toe op aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen. Toetsen op residu kost veel geld en met Product Proof gaat dit een stuk efficiënter.
Dan heb ik het nog niet eens gehad over de Sourcing Scan. Bij Floridata kunt u in no-time een uitdraai maken van de duurzaamheid van uw inkoop. Het zelf inventariseren en actualiseren van labels is niet meer nodig want dat doet Floricode voor u. Scheelt veel tijd, is nuttig richting uw klant én tot halverwege volgend jaar geheel gratis!
    
Kortom, kom 22 september a.s. naar de VGB bijeenkomst 'Duurzaam verdienen' bij Bunnik Plants, één van de meest toonaangevende en duurzame kwekers van Nederland, daar wordt het u allemaal uitgelegd. Want duurzaamheid is niet alleen goed voor uw portemonnee, het samen werken aan duurzaamheid is ook goed voor het collectieve imago van de sierteeltgroothandel. 

Manon Velthuis
VGB beleidsmedewerker
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant