Afbeelding

25e keer Zonnebloem op Plantarium

Algemeen

De Zonnebloem Jonge Planten bv staat dit jaar voor de 25e keer op het Plantarium in Boskoop, dé internationale vakbeurs voor de Boomkwekerij.

Wijnand en Julia Oostveen, de toenmalige eigenaren, zijn in 1991 voor het eerst op het Plantarium gaan staan.
Julia Oostveen: "De eerste jaren dat we daar stonden was de beurs nog in grote tenten. Wij zijn begonnen onder de vlag van de VBA (Bloemenveiling Aalsmeer). We stonden toen voornamelijk om onze stekproductie van kuipplanten te promoten in binnen en buitenland".

25 jaar
Inmiddels staat het bedrijf dus voor de 25e keer in 25 jaar. Er is één jaar overgeslagen. Dit was in 2002 toen de Floriade Hoofddorp was waar De Zonnebloem Jonge Planten bv een eigen stand had. 
Door de jaren heen is het Plantarium veranderd en De Zonnebloem ook. Beide zijn ze gegroeid en verhuisd. Het Plantarium is verhuisd van de tenten naar de vaste locatie. De Zonnebloem is verhuisd van een kleine kwekerij in Nieuwe Niedorp naar een grotere kwekerij in De Kwakel. 
De Zonnebloem Jonge Planten bv is dus nog steeds vertegenwoordigd op het Plantarium en dat zal nog wel jaren zo door gaan. "We vinden het een goede mix tussen de Nederlandse kwekers en Internationaal publiek", aldus Cris Oostveen die tegenwoordig samen met zijn broer Bart het familiebedrijf voortzet. "Het is ook zeker niet alleen de Boomkwekerij wereld die er loopt, het is veel breder. Ook is het in een tijd van het jaar dat je wat kan laten zien en je spreekt mensen vanuit de hele wereld."
De Zonnebloem staat sinds 2009 samen met "zusterbedrijf" Henk Braam BV, die is gespecialiseerd in het vermeerderen van varens en in dat jaar binnen de muren van de Zonnebloem gekomen is. En sinds 2014 met MicroFerns bv. Dit is een laboratorium gespecialiseerd in de vermeerdering van varens in weefselkweek en is in dat jaar door Henk Braam bv en compagnon Fertiplant bv opgericht. 

Het Plantarium is geopend van 24 t/m 27 augustus.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant