Afbeelding

Opbrengst WK KassieBouwen voor artsen in Congo 

Algemeen

De opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen gaat dit jaar naar het Nederlandse artsenechtpaar Willem en Joanne Folmer.

Zij gaan in het werkgebied van Stichting de Zaaier een oud ziekenhuis weer nieuw leven inblazen. 

Stichting de Zaaier werkt sedert enkele jaren met de jonge artsen, die al vanaf 2014 actief zijn in Congo. Onlangs heeft dit stel te kennen gegeven dat zij zich in willen gaan zetten voor een klein en slecht onderhouden ziekenhuis in Itendey, middenin het regenwoud. Het ziekenhuis bestaat uit vier kleine gebouwtjes en er zijn in totaal 33 bedden. Er werkt nu één Congolese arts, die ondersteund wordt door zeven lokale verpleegkundigen, terwijl het ziekenhuis verantwoordelijk is voor meer dan 70.000 mensen en 10 gezondheidsklinieken.

Het jonge stel, met hun zoontje Lukas, hopen binnenkort te verhuizen naar hun nieuwe onderkomen en zullen zich in eerste instantie gaan focussen op schoon water, continue elektriciteit, medische faciliteiten voor de inrichting van de operatiekamer, echo apparatuur en eenvoudige laboratoriumvoorzieningen. Daarnaast zal veel aandacht geschonken worden aan de opleiding van verpleegkundigen.

Elk jaar wordt de opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen door De Zaaier toegewezen aan een ontwikkelingsproject in Noordoost Congo. Zo is er in het verleden al een brug gebouwd en werden vorig jaar lokale bewoners voorzien van tunnelkassen om zich in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Dit jaar omarmt Stichting de Zaaier het prachtige initiatief van dit jonge Nederlandse artsenechtpaar. 
 
Het Van der Ende WK KassieBouwen wordt op 8 oktober gehouden in het pand van AGC aan de Aartsdijkweg 23 in Maasdijk, bedrijventerrein Coldenhove, Het evenement is uitgegroeid tot een gezellig evenement voor de Nederlandse tuinbouwsector, maar het is ook een dag die veel te bieden heeft voor het hele gezin. Het is gratis toegankelijk. Voor meer informatie, ga naar www.wkkassiebouwen.nl
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant