Afbeelding

Intensieve samenwerking BKD en Naktuinbouw

Algemeen

Het bestuur van Naktuinbouw en het dagelijks bestuur van BKD willen dat de keuringsdiensten in de toekomst intensief gaan samenwerken.

Dit is nodig om de dienstverlening voor de verschillende tuinbouwsectoren op peil te houden en verder te verbeteren. Dit tegen acceptabele kosten. Er komen belangrijke ontwikkelingen af op de veredelings- , productie- en handelsbedrijven in de sectoren. Te denken valt aan keuringstechnieken, fytosanitaire eisen, schaalvergroting, ICT en kwaliteitssystemen.

In de komende maanden maken BKD en Naktuinbouw een businessplan dat ertoe kan leiden dat beide organisaties op termijn fuseren. Het besluit hierover valt naar verwachting dit najaar. Vooruitlopend daarop starten beide organisaties een intensieve dialoog met klanten, brancheorganisaties, toezichthouders en overheden. De medewerkers van beide organisaties zijn ook nauw betrokken bij dit traject. 
Alle stakeholders worden in de gesprekken van harte uitgenodigd om mee te denken over de doelstellingen, ambities en uitgangspunten die de te vormen keuringsdienst moet gaan hanteren.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant