Afbeelding

De zonnebloem op de Bloemenagenda

Algemeen

Van week 27 tot en met week 30 staat de zonnebloem prominent op de Bloemenagenda.

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen. De officiële naam van de zonnebloem is helianthus; een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).

Kleuren en vormen van de zonnebloem
Iedereen kent de gele zonnebloem, maar de zomerkoningin is ook verkrijgbaar in oranje, bruin, crème en donkerrood. Ook in de vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. De zonnebloem staat sowieso, in elke kleur en vorm, garant voor een flinke portie zomergevoel.
Bij de meeste zonnebloemen staat het bloemhoofd enigszins gebogen. Bij de komende generatie zonnebloemen staat het bloemhoofd rechtop, wat de toepassing ervan zal vergemakkelijken.

Symboliek van de zonnebloem
De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt de nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien.

Inspiratie en informatie
Van iedere bloem in de Bloemenagenda zijn inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2016. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten.

Voor de consument is er veel te lezen en ontdekken over de koningin van de zomerbloemen in de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant