Afbeelding

Globe Plant start met opkweek uitgangsmateriaal

Algemeen

Groenteplanten en potplanten kwekerij Globe Plant uit Vierpolders start met de opkweek van uitgangsmateriaal in de sierteelt.

Na jarenlang samengewerkt te hebben met gerenommeerde veredelingsbedrijven is dit een strategische uitbreiding van het assortiment. Globe Plant is de eerste kwekerij in Nederland die duurzaam opkweekt met behulp van aardwarmte. 

Johan Grootscholten, één van de eigenaren, vertelt enthousiast over de voorbereidingen die op dit moment plaats vinden om binnenkort het eerste, door Globe Plant geproduceerde, plantmateriaal uit te leveren. "Een nieuw product op de markt brengen is aan de ene kant een geweldig leuke uitdaging. Aan de andere kant kunnen we al onze ervaring op het gebied van teelt nu ook inzetten voor een ander product. Ons bedrijfsproces is er al jaren op gericht om de teelt aan te passen aan de individuele wensen van de klant. Daar horen de juiste kennis en machines bij. Alles met als doel om de gewenste kwaliteit planten bij de klant af te kunnen leveren voor een eigen succesvolle teelt. Uiteraard zijn wij Global GAP, GSPP en MPS-A gecertificeerd en doen wij mee aan promotie via KAS."

Op de vraag welke snijbloemen er geleverd kunnen worden antwoordt Johan: "Per direct kan Ageratum, Ammi majus, Antirrhinum, Callistephus, Campanula, Celosia, Delphinium, Matthiola, Panicum en Ranunculus bij Globe Plant besteld worden. Doordat we continu in gesprek blijven met onze klanten kunnen we de allerbeste producten leveren. Op maat gemaakt. De snijbloemen worden tijdens de opkweek gesorteerd op grootte en uniformiteit is het resultaat. Afleveren vindt plaats in verschillende tray-maten, zoals 252, 264 of 405 gaats."
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant