Afbeelding

Vervolgonderzoek online bestellen van bloemen en planten

Algemeen

Het Vara-programma Kassa besteedde dit voorjaar aandacht aan het online kopen van bloemen. De test van toen leverde een resultaat op waar de branche niet trots op kon zijn.

Of, zoals de jury oordeelde: er was geen online boeket zonder smetje en nauwelijks de heft van de bestelde boeketten kon rekenen op een voldoende.

Die uitslag was een wake up call voor de bloemisten. Die beloofden direct beterschap. De brancheorganisaties voegden daaraan toe met een vervolgonderzoek te komen om vast te stellen of gedane beloftes daadwerkelijk resulteren in betere prestaties.

Vervolgonderzoek
De afgelopen week heeft de VGB haar vervolgonderzoek naar het online bestellen van bloemen en planten gedaan. Elf boeketten en acht phalaenopsis planten werden besteld. Bij alle online winkels een kleurrijk seizoenboeket van rond de € 25,- en, voor zover zij deze konden leveren, een witte Phalaenopsis van rond de € 20,-. Op maandag werd besteld voor een levering op dinsdag, waarna de beoordeling volgde op donderdag. Ditmaal door een meerkoppige jury waarin ook groothandelaren zitting hadden.

Resultaten in de Bloemenkrant
Voor de gedetailleerde resultaten van het onderzoek verwijzen wij naar de volgende editie van de Bloemenkrant, de uitgave 26 juli aanstaande. Wel kan alvast gemeld worden dat een substantieel deel van de geteste aanbieders hun zaken nog niet op orde hebben.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant