Afbeelding

De eerste editie van de Hortensiaweek

Algemeen

Omdat de hortensia zo geliefd is bij de consument, is het tijd om de plant in het bekende zonnetje te zetten.

Daarom wordt er vanaf dit jaar een 'Hortensiaweek' in het leven geroepen. Doel van de 'Hortensiaweek' is om veelzijdigheid van de totale productgroep te laten zien en bij de consument te benadrukken dat ze met hortensia's bloeiend de zomer in gaan.  De 'Hortensiaweek' vindt dit jaar plaats in week 22; 30 mei -5 juni. In deze week worden de diverse soorten hortensia's in de consumentenmedia verder uitgelicht en wordt ondersteunend promotiemateriaal voor de winkelvloer aangeboden aan verkooppunten. Initiatiefnemers zijn hortensia Forever&Ever en hortensia Magical Four Seasons. Het initiatief wordt ondersteund door de collectieve promotie (Hydrangeaworld).

De hortensia
Bij veel mensen gaat een belletje rinkelen wanneer het gaat over de hortensia. Bijna iedereen kan zich wel een beeld vormen bij de witte, blauwe of roze bollen vol bloemen die de plant zo opvallend maken. Al jaren siert de hortensia, oftewel Hydrangea, vele Nederlandse tuinen. Of de hortensia nu in een hoekje staat of op een centrale plek, of op het balkon, het is een fantastische eyecatcher waarmee je bloeiend de zomer in gaat!

Promotie
Speciaal voor de Hortensiaweek is er een promotiecampagne ontwikkeld. Er is een poster ontworpen die in de aanloop naar deze week verspreid wordt richting diverse verkooppunten. De retailer kan de campagne ondersteunen door deze poster, of ander POS materiaal op te hangen en (actiematig) in te spelen op de 'Hortensiaweek'. Tevens wordt de campagne via diverse (social) media kanalen gecommuniceerd. Elke dag van de week wordt er een bijzondere hortensia uitgelicht. Gedurende de hele week zitten hortensiaspecialisten klaar om uw vragen te beantwoorden.

Verzorging
De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar de consument op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft het voldoende water geven. Advies van de specialist en tuincentrummedewerker is hierin een must.  Ter ondersteuning kan ook gebruik gemaakt worden van de filmpjes met snoeitips op Youtube (Hoe snoei je de Hortensia Forever&Ever)

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van de internationale hortensiaweek zijn hortensia Forever&Ever en hortensia Magical Four Seasons. Beide organisaties zijn veelvuldig binnen de media actief om de desbetreffende hortensia bij de consument onder de aandacht te brengen. 
Zij hebben de handen in een geslagen om gezamenlijk een platform te ontwikkelen waarop de hortensia in het algemeen in week 22 meer aandacht te geven.
De campagne wordt tevens ondersteunt door de collectieve promotie via Hydrangeaworld (www.hydrangeaworld.com).

Forever&Ever
De onderhoudsvrije Forever&Ever is uniek vanwege het feit dat ze bloeit op één- en meerjarig hout met behoud van de sterke takken. Dit in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla. 
Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Dus zelfs als de plant net na de vorst, eind februari, gesnoeid wordt bloeit deze gegarandeerd in hetzelfde jaar. Forever&Ever bloeit de hele zomer en het gehele najaar lang lekker uitbundig tot aan de eerste nachtvorst. www.forever-ever.eu 

Magical Four Seasons
De Magical hortensia's kunnen echt toveren. De vele bloemen veranderen in één jaar zeker drie tot vier keer van kleur, wat een boeiend schouwspel oplevert in de tuin. Naast de verkleurende eigenschap is ook de lange houdbaarheid van de plant een opvallend pluspunt. Dankzij de krachtige bloemen op de stevige stelen kunt u wel tot november genieten van een herfstachtig kleurenpalet. 
Naast de tuinhortensia is Magical ook verkrijgbaar als kamerhortensia.
www.magicalfourseasons.com 
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant