Afbeelding
Foto: wilma van velzen

Zonnebloem Rally is heerlijke inspiratie voor de consument

Algemeen Growers pride

Zonnebloem is in de maand juli extra in het zonnetje gezet, zoals dinsdag 4 juli met een heuse Zonnebloem Rally.

Een selecte groep redacteuren van bekende tijdschriften en enkele toonaangevende bloggers hebben op uitnodiging van Bloemenbureau Holland deelgenomen aan deze spraakmakende activiteit.

Reisdoel was het onderdompelen van de consument met de Helianthus, ofwel de zonnebloem. Vertrokken werd vanaf evenementenlocatie Het Rijk van de Keizer in Amsterdam. Hier stonden acht, met zonnebloemen versierde, Deux Chevaux klaar voor de deelnemers.

De folkloristische benaming van 'lelijke eendjes' werd hiermee overigens in één klap teniet gedaan, want de zonnebloemen gaven de Deux Chevaux een stralend uiterlijk. Vanuit Amsterdam werd naar de Bollenstreek gereden, waar een drietal locaties werd aangedaan. Onderweg zorgde de Zonnebloem Rally voor veel bekijks.

Zonnige boeketten

De eerste stop was in Hillegom, bij bloembinderij Van der Post. Hier werd verteld wat je allemaal met zonnebloemen kan doen aan de hand van voorbeelden van zonnige boeketten en arrangementen.

De volgende stop was Kwekerij en theedrinkerij Noordwijk Buiten in Noordwijk. Volgens L'eeffstijl blogger Suus "een prachtige locatie met rondom bloemenzeeën en dromerige hoekjes. In de kwekerij worden kruiden en eetbare bloemen geteeld die klanten zelf mogen plukken. Zo kun je, heel simpel, je eigen kruidenthee samenstellen."


Zonnebloemenlunch

De derde en laatste stop was zomerbloemenkwekerij Steenwijk Abbenes in de Haarlemmermeer. Gedurende de zomermaanden maken de zonnebloemen hier deel uit van het assortiment.

Speciaal voor deze gelegenheid waren er door zaadleveranciers Evanthia Seeds & Plants, Sakata en Takii zonnebloemzaden van meer dan twaalf verschillende soorten beschikbaar gesteld, waarvan een aantal zelfs nog niet bekend was bij de consument.

Dit had geresulteerd in een prachtige veld zonnebloemen, dat goudgeel afstak onder de hemelsblauwe lucht. Tussen de zonnebloemen was een rechthoekige ruimte uitgespaard, waar een lange gedekte tafel klaarstond voor een lunch in de buitenlucht.

De door de deelnemers bij Van der Post meegenomen vazen met zonnebloemenboeketten en arrangementen zorgden voor een romantische aankleding.

Blogger Draad en Spijker zei hierover in haar blog dat het wel een sprookje leek waarin zij terecht was gekomen. Na een heerlijke lunch en na nog wat zonnebloemen te hebben geplukt reden de deelnemers weer terug naar de startlocatie in Amsterdam.

Mooiwatbloemendoen.nl

Mooiwatbloemendoen.nl is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Het richt zich op het promoten van bloemen en planten. BBH Campain Manager Daan Langstraat legt uit dat de promotie wordt gefinancierd door de kwekers van Royal FloraHolland en de handel.

"Op de website is dan veel extra informatie te vinden over zonnebloemen, zoals trouwen met zonnebloemen, een zonnebloemenfeestje geven, zelfgemaakt papier met zonnebloemen en een recept voor een zonnebloemenboeket.

De Zonnebloem Rally is een extra promotie uiting welke op een filmpje is vastgelegd om te delen in de social media. Het staat al op Facebook Van der Post, zie Vrooooommmm #zonnebloem rally."

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant