Afbeelding
Foto: wilma van velzen

Lelie staat voor kwaliteit

Algemeen Growers pride

Lelies staan tegenwoordig makkelijk twee weken stralend in de vaas. Een eigenschap waar de klanten van bloemstyliste Carlein Tukkers heel enthousiast over zijn. Carlein is een gepassioneerde bloemstyliste.

Nog maar nauwelijks 23 jaar oud, eindigde in 2015 bij de laatste vijf deelnemers van het SBS6-televisieprogramma Hollands Beste Bloemstylist en runt al een aantal jaar met succes de goedlopende bloemenwinkel 'Bloemsierkunst By Carlein, de lelie' in het Overijsselse Gramsbergen.

"Voordat ik de winkel overnam als franchisenemer heette deze De Lelie. Ik vond het wel leuk dit als toevoeging in de nieuwe winkelnaam te gebruiken. De winkel is inmiddels enorm veranderd. We zitten nu in een nieuw pand met een luxere uitstraling.

Samen met mijn echtgenoot woon ik boven de winkel. Het bloemen- en plantenassortiment is breed en divers, met bloemen voor aantrekkelijke prijzen zoals de consumenten dat zijn gewend."


White Heaven

Als klein meisje zei Carlein altijd dat als zij later groot zou zijn zij haar eigen bloemenwinkel zou openen. "Toen ik twee weken na het afronden van mijn studie mijn eigen bloemenwinkel opende ging mijn meisjesdroom in vervulling. Hierin kan ik echt mijn passie in kwijt: werken met mooie bloemen en materialen, maar ook met klanten en daarnaast ondernemen.

Lelies maken dagelijks deel uit van het assortiment. Vaak werk ik met Lilium White Heaven. Deze is het meest gevraagd. Anderzijds werk ik veel met lelies in structuurboeketten en rouwwerk. Pluk- of veldboeketten zijn nog steeds ontzettend trendy en ook daarin zien mijn klanten graag een lelie.

Lelies zijn echter behoorlijk uitbundig. Dan is het wel eens lastig om deze subtiel te verwerken. Anderzijds leent de lelie zich goed voor het grovere werk. Je kunt er snel volume mee creëren."


Duitse klanten

Lelies zijn tegenwoordig veel beter houdbaar en de kwaliteit is uitstekend. Ook komen ze altijd mooi open, waardoor ze nog meer tot hun recht komen. Ze zijn eveneens in trek bij de Duitse klanten die veelvuldig naar Carlein's winkel komen. Zij gebruiken ze vooral voor grafwerk.

Als plant heb ik lelie eveneens regelmatig in het assortiment. Vooral in de zomerperiode zijn de potlelies een succes. Klanten geeft dit een zomers gevoel en het kleed leuk aan."

Kritiek vakbloemisten

Goede herinneringen heeft Carlein aan haar deelname aan Hollands Beste Bloemstylist. "Dit was echt een leuk avontuur. Een van de mooiste opdrachten was in Paleis 't Loo waarbij zij veel lelies voor een bloemstuk in Barokstijl mocht gebruiken. Ik heb ervan genoten.

Ook was mijn deelname aan dit programma heel leerzaam, maar ik moest er wel voor uit mijn comfortzone stappen. Het verbaasde mij alleen wel dat we enorm veel kritiek van een aantal vakbloemisten over ons heen kregen.

Merkwaardig, want wie wil nu niet dat bloemen worden gepromoot. Beter konden zij hun energie gebruiken om op de programmathema's in te spelen. Iets wat ik met mijn winkel wel heb gedaan en wat nog steeds interessante reacties oplevert."


Mini lelies

Lelies zijn er in veel vormen en kleuren en als het aan Carlein ligt mogen er ook zeker nog de nodige mini varianten aan het lelie assortiment worden toegevoegd. "Veredelaars zijn enorm druk met het veredelen van de mooiste en meest bijzondere lelies" zegt Tukkers.

"Dus wie weet komt er in de toekomst nog wel eens een toevoeging van een mooi assortiment mini lelies zodat ze nog meer gebruikt kunnen worden in bruidswerk, mijn favoriete bloemwerkonderdeel."

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant