Afbeelding

Steenwol unieke toevoeging RHP kwaliteitskeurmerk

Algemeen

Sinds kort is de plantveiligheid en de kwaliteit van steenwol geborgd onder het RHP kwaliteitskeurmerk voor substraten. Het productcertificaat is van toepassing voor steenwolblokken en –matten van de producenten Grodan en Cultilene. Het inkopen van RHP gecertificeerde minerale wol was voorheen niet mogelijk, omdat steenwol onder het Kiwa productcertificaat viel. Door de integratie van de KIWA BRL-K10001 norm in het RHP Product Certificatie Schema vallen steenwolsubstraten vanaf nu onder het RHP ketenkeurmerk.

Steenwol wordt voornamelijk toegepast in de teelt van vruchtgroenten en enkele sierteeltgewassen, zoals roos en gerbera. Telers kunnen met het RHP productcertificaat vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardig, schoon en plantveilig product. Door de toevoeging van steenwolsubstraten aan het RHP ketenkeurmerk zijn nu alle grondstoffen, zowel organisch als mineraal, toe te passen onder het RHP productcertificaat. Dit maakt RHP uniek.

In het RHP Product Certificatie Schema is voor het nemen van back up monsters van steenwol een aparte bepaling opgenomen. Hierin is bepaald dat de teler zelf dit back up monster moet nemen en een half jaar moet bewaren. Het back up monster kan bij twijfel over de kwaliteit van het product waardevol zijn.

RHP gecertificeerde substraten geven garantie voor een optimale start van de teelt. Het biedt zekerheid dat het substraat voldoet aan de juiste kwaliteitseisen met betrekking tot onder andere water- en luchtgehalte, pH en EC. Ook biedt het zekerheid dat het substraat zuiver en schoon is en dat er geen risico's zijn voor een veilige toepassing in de teelt. Het RHP keurmerk waarborgt de kwaliteit van teeltmedia in de keten, van grondstofwinning tot bewerking en aflevering bij de gebruiker op het bedrijf.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant