Afbeelding

Flower Expo Poland bijna volgeboekt

Algemeen

De nieuwe bloemen- en plantenbeurs in Warschau is bijna volgeboekt.

Kwekers, exporteurs en leveranciers van toegevoegde waarde uit Kenia, Uganda, Ecuador, Colombia en Nederland hebben zich aangemeld als exposant. Ook heeft de Colombiaanse Exporteurs Associatie, Asocolflores, haar deelname met een Colombiaans collectief van minimaal tien bedrijven bevestigd.
GREENN organiseert een Nederlands paviljoen voor kwekers en zal met minimaal acht bedrijven acte de présence geven. De Flower Expo Poland is van 1 tot en met 3 september en tegelijkertijd met de reeds bestaande beurs Green is Life. De combinatie van deze twee beurzen biedt een breed platform voor de internationale groensector; zowel voor binnen als voor buitengoed.

Nieuwe deelnemers
De interesse in de eerste editie van de Flower Expo Poland, die eind januari 2016 is aangekondigd, is in een aantal weken flink toegenomen getuige het aantal optie-aanvragen en definitieve inschrijvingen. Nieuwe deelnemers zijn o.a. Plants for All Polska, Duif International, Heemskerk, Nieuwkoop Europe, Mprise Indigo en Pothos Plant (NL), Asocolflores met tien deelnemende bedrijven, Matina Flowers, Flores Prisma en Multiflora (CO) El Milagro (EC), Mzurrie Flowers (KE) en Rosebud Limited en Jambo Roses (UG).
De lijst met een totaaloverzicht van deelnemers is te vinden op de website www.flowerexpo.pl en wordt steeds geactualiseerd. De animo is toe te schrijven aan de groeicijfers die de Poolse economie laat zien en de daarbij behorende verandering in consumentengedrag: naarmate de lonen stijgen is er steeds meer aandacht voor luxe(re) producten waar bloemen en planten ook onder vallen.

Stijging van Nederlandse bloemen & plantenexport naar Polen
In april 2016 nam de export van bloemen en planten toe met 3,9% ten opzichte van april 2015. De afzet op het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk neemt af, maar daarentegen blijft de export naar Polen stijgen. Tot en met april van dit jaar bedraagt die stijging op Polen 12% tot een waarde van 70 miljoen euro. Ondernemers in de sierteelt die haar activiteiten willen uitbreiden zien de Flower Expo Poland dan ook als een kans voor een eerste kennismaking met de Poolse markt. Bedrijven die al actief zijn op deze groeimarkt gebruiken de beurs als een middel om ook haar bestaande klanten op een relatief eenvoudige manier te ontmoeten.

Samenwerking Floral Moments
Om deelnemers zorg en werk uit handen te kunnen nemen is Johan Martens van Floral Moments benoemd tot hoofdarrangeur van de beurs. Exposanten die hun arrangementen en decoratie willen laten verzorgen kunnen direct contact opnemen via: johan@floralmoments.nl / tel. 0031-(0) 6 225 513 37  en/of een kijkje nemen op de website www.floralmoments.nl. 

Platform voor groensector in Polen
Flower Expo Poland richt zich specifiek op bloemen en kamerplanten, terwijl Green is Life  zich op buitengroen richt, zoals bomen, struiken en landschapsarchitectuur. Deze laatste wordt dit jaar voor de 24-ste keer georganiseerd en telde in 2015, 16.000 bezoekers uit 40 landen en 263 exposanten. De organisatoren van de beurzen maken gebruik van elkaars kennis en kunde, elkaars netwerk, bezoekerspromotie, promotie-activiteiten en combineren seminars. In de bloemen en plantenhal worden demonstraties georganiseerd speciaal voor bloemisten. Het programma wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Deelnemen
Bent u geïnteresseerd in deelname neem dan contact op met beursmanager Dianne Ramakers via dianne@flowerexpo.pl of 0031-(0)71- 870 10 68.
 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant