Afbeelding

Sortimentsdagen in de Kwakel

Algemeen

De Zonnebloem Jonge Planten BV, Henk Braam Varens BV en MicroFerns BV en organiseren van 14 t/m 17 juni sortimentsdagen aan de Kalslagerweg 20 in De Kwakel.

"De tweede week van juni staat bol van activiteiten op tuinbouwgebied in Nederland en daar willen we graag met onze sortimentsdagen bij aansluiten", aldus Bart Oostveen van De Zonnebloem Jonge Planten BV. Naast een kennismaking met de drie bedrijven krijgen de bezoekers ook een greep uit het totaal sortiment terrasplanten en varens te zien.

Terrasplanten
De Zonnebloem Jonge Planten BV is gespecialiseerd in de vermeerdering en veredeling van terrasplanten. De jonge planten worden aangeboden als onbewortelde en gewortelde stekken, als halfwas in pot voor mailorders of op maat gemaakt voor de klant. De meeste soorten zijn jaarrond beschikbaar. Unieke producten die in het assortiment zitten zijn: Anisodontea Elegans serie, Abutilon serie, Mandevilla Bloom Bells Serie, Tibouchina selectie, Hibiscus Moscheutos Extreme Serie, Lantana voor stam serie, Thunbergia sortiment en een totaalsortiment voor de kuipplantenstammenteelt.

Unieke gele soort
Tijdens de sortimentsdagen wordt een nieuwe gele variant van de Mandevilla Bloom Bells serie getoond. Mandevilla Bloom Bells Yellow is vroegbloeiend en met zijn grote, donkergele bloemen die lang aan de plant blijven een opvallende en unieke aanvulling op deze serie die tot nu toe alleen in rode en roze varianten beschikbaar was. De Mandevilla Bloom Bells zijn goed vertakkende en vroegbloeiende planten met grote bloemen en heldere kleuren. Geschikt voor pot 10 cm vertakt, tot en met 17 cm met een piramide/rekje. Daarnaast kan de plant ook prima in schalen en hangpotten. 

Varens
Henk Braam BV is gespecialiseerd in de vermeerdering van een breed sortiment van winterharde en tropische varens, zowel gezaaid als in vitro vermeerderd. De varens worden verkocht als zaaibakken of verspeende planten, standaard in traymaat 252, 153, 104 en 72 gaats. Levering op maat is echter ook mogelijk. De verkoop is vooral gericht op de Europese, Aziatische en USA Markt. Voor de USA en Canada beschikt het bedrijf over een speciale afdeling. 

Weefselkweek
MicroFerns BV is gespecialiseerd in de vermeerdering van varens door middel van weefselkweek (in vitro). Groot voordeel is dat de in vitro vermeerderde planten over de hele wereld verstuurd kunnen worden. De planten worden uitgeleverd in agar in een 24 gaats tray, uitermate geschikt voor vermeerderaars en kwekers. Het sortiment bestaat uit diverse soorten Nephrolepis, Microsorum, Phlebodium en Humata.

De sortimentsdagen worden gehouden van 14 t/m 17 juni aan de Kalslagerweg 20 in De Kwakel. Belangstellenden zijn van harte welkom van 8.00 tot 18.00 uur op dinsdag t/m donderdag en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.


 

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant