Afbeelding

Maarel Orchids sorteert feilloos met software 

Algemeen

Maarel Orchids uit Maasdijk heeft onlangs het nieuwe camerasorteersysteem 'Phalaenopsis 3.0' van Aris in gebruik genomen.

Niet eerder kon Maarel Orchids de phalaenopsissen zo nauwkeurig sorteren. "Met dit geavanceerde camerasysteem brengen we alle kenmerken van de planten feilloos in kaart; aantal bloemknoppen en takken, lengte van de takken, kleur, groeifase en zelfs bloempatronen ", aldus directeur Arno van der Maarel.

3.0
"Met Phalaenopsis 3.0  kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten", vertelt Van der Maarel. "Het camerasysteem is in staat om talloze planteigenschappen te registreren. Zelfs of de bloemen gestreept, gestippeld of gevlekt zijn. Al deze gegevens slaan we op in een database. Zo weten we op plantniveau precies wat we in de kas hebben. En dat is met de grote variatie en aantallen die we kweken geen overbodige luxe.
Door deze schat aan informatie is het mogelijk om exact de planten sorteren die de klant wenst. Bovendien kunnen we de productie nog nauwkeuriger aansturen en plannen. We hebben het geavanceerde camerasorteersysteem sinds mei in gebruik. En met succes. De resultaten zijn 100% betrouwbaar en reacties van klanten zijn lovend."

 Aris, dat camerasystemen ontwikkelt om bedrijfsprocessen te automatiseren, voorziet Maarel Orchids al jaren van het allernieuwste op het gebied van sorteersystemen. Phalaenopsis 3.0 is het recentste hoogstandje van het bedrijf uit Eindhoven. 
 

Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant